Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

Κοινωνική Πολιτική

ΑρχικήΚοινωνική Πολιτική

Οι υποδομές και υπηρεσίες του Δήμου στον κοινωνικό τομέα εστιάζουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, έχει δημιουργηθεί ένα τοπικό δίκτυο υπηρεσιών που αποσκοπεί στην κατά το δυνατόν ολοκληρωμένη παρέμβαση, για την κάλυψη των τοπικών αναγκών στους τομείς κοινωνικής προστασίας, υγείας, απασχόλησης και αλληλεγγύης, ώστε να ενδυναμώνεται η κοινωνική συνοχή και να βελτιώνεται η ποιότητα ζωής στην πόλη.

Οι δημοτικές υπηρεσίες και δομές που λειτουργούν στην πόλη είναι:

Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής.

Αποτελείται από τρία τμήματα:

Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας

Παρέχει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης , παιδικής προστασίας,  προαγωγής της δημόσιας υγείας , της ισότητας  των φύλων και της προώθησης στην απασχόληση.

Στο πλαίσιο του Τμήματος λειτουργεί Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων το οποίο παρέχει ενημέρωση, συμβουλευτική και προώθηση στην απασχόληση ανέργων)

Τμήμα Προστασίας Ηλικιωμένων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Υποστηρίζει τις υπηρεσίες προς την Τρίτη Ηλικία, τις υπηρεσίες ΚΑΠΗ και τις  παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΤΕΒΑ, σίτιση, κ.α) και  Τράπεζα Αίματος

Τμήμα Υποστήριξης Προγραμμάτων Πρόνοιας

Υποστηρίζει τις Προνοιακές παροχές : έκδοση Πιστοποιητικού Οικονομικής Αδυναμίας για δωρεάν μετακίνηση με πλοία λόγω ένδειας, για έξοδα ταφής σε απόρους,  δωρεάν παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους, έκτακτη οικονομική ενίσχυση λόγω φυσικών καταστροφών καθώς και Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Κοινωνικές δομές

Κέντρο Κοινότητας: Κεντρική Δομή και Παράρτημα Ρομά

Παρέχει υποδοχή ενημέρωση και υποστήριξη πολιτών, διασύνδεση με υπηρεσίες και δομές  καθώς και πρόσθετες υπηρεσίες βελτίωσης της ένταξης Ρομά (υποστήριξης της εκπαίδευσης, προώθησης της απασχόλησης και προαγωγής υγείας)

ΚΕΠ Υγείας

Παρέχει υπηρεσίες συντονισμού παρεμβάσεων προσυμπτωματικού ελέγχου.

 1ο  ΚΑΠΗ

Απευθύνεται σε άτομα τρίτης ηλικίας και παρέχει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ιατρεία- προληπτικές εξετάσεις) ενεργούς γήρανσης, εθελοντισμού, οργανώνει ομάδες ενδιαφερόντων και κοινωνικοποίησης και υλοποιεί δράσεις στην κοινότητα. Λειτουργεί εντευκτήριο. Διεύθυνση: Καλαντζάκου 7, 2105690075

ΚΕΦΑ -Κέντρο Φιλίας και Αλληλεγγύης  – ΚΑΠΗ Κάτω Αγίας Βαρβάρας

Απευθύνεται σε άτομα άνω των 50 ετών, εθελοντές και απόρους. Παρέχει υπηρεσίες ΚΑΠΗ. Λειτουργεί δημοτικό πρόγραμμα σίτισης με μαγειρεμένο φαγητό για μοναχικούς ηλικιωμένους, ΑμεΑ και απόρους. Στεγάζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τη Δομή Συσσιτίου

3ο ΚΑΠΗ

Απευθύνεται σε άτομα τρίτης ηλικίας και παρέχει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ιατρεία- προληπτικές εξετάσεις) ενεργούς γήρανσης, εθελοντισμού, οργανώνει ομάδες ενδιαφερόντων και κοινωνικοποίησης και υλοποιεί δράσεις στην κοινότητα. Λειτουργεί εντευκτήριο.

Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια

Παρέχει έγκαιρη διάγνωση νοητικών λειτουργιών, ενημερωτικές συναντήσεις

Βοήθεια στο Σπίτι

Πρόγραμμα που παρέχει υπηρεσίες για την πρόληψη της ιδρυματοποίησης και υποστήριξη της κατ΄ οίκον διαβίωσης.

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων ΚΗΦΗ

Παρέχει ημερήσια φροντίδα σε 15 άτομα

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που αδυνατούν να καλύψουν βασικές βιοτικές τους ανάγκες. Λειτουργεί στο πλαίσιο της πράξης Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Αγίας Βαρβάρας (ΕΣΠΑ 2014-2020, ΠΕΠ Αττικής) και διανέμει τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης, υπόδησης, οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κλπ καινούρια ή χρησιμοποιημένα καθώς και είδη ψυχαγωγίας, σε οικογένειες που δεν εντάσσονται σε άλλο πρόγραμμα υλικής βοήθειας (ΤΕΒΑ, κα). τηλ 2168001773

Παροχή Συσσιτίου

Προσφέρει καθημερινά γεύματα σε άτομα που διαβιούν φτωχικά και δεν μπορούν να παρασκευάσουν φαγητό στο σπίτι τους, λόγω έλλειψης υποδομών ή        αδυναμίας αυτοεξυπηρέτησης (χρόνια         ασθένεια, αναπηρία, προχωρημένο γήρας) με προτεραιότητα στα παιδιά. Λειτουργεί στο πλαίσιο της πράξης Δομή   Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Αγίας     Βαρβάρας (ΕΣΠΑ 2014-2020, ΠΕΠ     Αττικής)

Κοινωνικό Φαρμακείο

Το Κοινωνικό Φαρμακείο διανέμει φάρμακα, παραφαρμακευτικά προϊόντα, υγειονομικό υλικό και άλλα είδη απαραίτητα για την φροντίδα ασθενών σε άτομα που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να τα προμηθευτούν και κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θεραπεία. Εντάσσεται στην πράξη Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου  Αγίας   Βαρβάρας (ΕΣΠΑ 2014-2020, ΠΕΠ     Αττικής)

 Κοινωνικό Φροντιστήριο

Παρέχει εκπαιδευτική ενίσχυση μαθητών  δημοτικού-γυμνασίου-λυκείου με τη συνδρομή εθελοντών

«ΑΡΗΞΙΣ»

Διαδημοτικό Κέντρο Πρόληψης της Εξάρτησης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

Σχετικές δομές

Αναλυτική λίστα σημείων
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
ΚΑΠΗ ΚΑΠΗ
Κοινωνικές Δομές Κοινωνικές Δομές
Παιδικοί Σταθμοί Παιδικοί Σταθμοί
COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.
Hide content for the accessibility