Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

Κατασκηνώσεις για Παιδιά

ΑρχικήΚοινωνική ΠολιτικήΚατασκηνώσεις για Παιδιά

Τους καλοκαιρινούς μήνες υλοποιείται το θερινό πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» για τα παιδιά ηλικίας δημοτικού σχολείου, που δεν έχουν την ευχέρεια ολοκληρωμένων διακοπών. Κάθε χρόνο, στους χώρους του 1ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου, περίπου 300 παιδιά αξιοποιούν καθημερινά το χρόνο τους στα εικαστικά, τους παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, το θεατρικό και ομαδικό παιχνίδι, τη μουσική, το σκάκι, τον αθλητισμό και την οικολογία υπό την καθοδήγηση έμπειρων παιδαγωγών και εμψυχωτών.

Το «Κατασκήνωση στην Πόλη» είναι ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που στοχεύει στην καλλιέργεια των παιδιών, τη μύησή τους στις ποικίλες μορφές τέχνης, στην άσκηση του νου και του σώματος, στην αναβάθμιση γενικά της ψυχαγωγίας. Η οργάνωση και λειτουργία του βασίζεται στις σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές όπως η βιωματική μάθηση, η ενεργός συμμετοχής, η κοινωνικοποίηση μέσα από ατομικές και ομαδικές δράσεις.

Εκτός από το «Κατασκήνωση στην Πόλη» για όλα τα παιδιά των δημοτών ηλικίας 6 έως 14 ετών υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής σε οργανωμένες κατασκηνώσεις με τις οποίες συνεργάζεται ο Δήμος, σε όμορφες περιοχές της Αττικής στο βουνό ή στη θάλασσα.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

O Δήμος μας  πραγματοποιεί κάθε  χρόνο, το καταξιωμένο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» για παιδιά – μαθητές Δημοτικών Σχολείων ηλικίας 6 – 12 ετών (δηλαδή να έχουν φοιτήσει στην Α΄ τάξη έως & ΣΤ΄ τάξη )  χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Το πρόγραμμα  υλοποιείται από συνεργάτες του Δήμου και  περιλαμβάνει αθλητισμό, χορό, κατασκευές, μουσική και συναφείς δραστηριότητες.

Πραγματοποιείται, στο χώρο των 1ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων.

  1. Για την εγγραφή των παιδιών που φοιτούν στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας μπορείτε να συμπληρώνετε τις παρακάτω  φόρμες:

Αίτηση, Δήλωση και Ατομική κάρτα Υγείας που θα σας δοθεί από το σχολείο και εκεί θα την καταθέσετε.

  1. Για την εγγραφή παιδιών, κατοίκων ή δημοτών, που δεν φοιτούν στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα Αίτησης, Δήλωσης και Ατομικής κάρτας Υγείας που υπάρχουν παρακάτω, η  να παραλαμβάνετε  από το Τμήμα Παιδείας (Σίφνου & Αγίου Γεωργίου, Αγία Βαρβάρα, τηλ.2168099635) και εκεί θα την καταθέτετε συνοδευόμενη από Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης ή λογαριασμό ΔΕΚΟ.

Πληροφορίες:

Σχετικά έγγραφα

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.
Hide content for the accessibility