Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

Υποστήριξη Σχολικής Κοινότητας

ΑρχικήΚοινωνική ΠολιτικήΥποστήριξη Σχολικής Κοινότητας

Η πρόληψη της σχολικής διαρροής και η συμβολή στην υγιή σωματική, πνευματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών, είναι οι στόχοι των υπηρεσιών και των προγραμμάτων υποστήριξης της σχολικής κοινότητας που διαθέτει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου

Πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε μαθητές του Δημοτικού. Περιλαμβάνει έλεγχο των βιβλιαρίων υγείας, εμβολιασμούς, έλεγχο της παχυσαρκίας, οπτομέτρηση, έλεγχο της ακουστικής οξύτητας, της στοματικής κοιλότητας, πιθανών ορθοπεδικών παθήσεων και κήλης. Για τις μεγαλύτερες ηλικίες οργανώνονται δράσεις ενημέρωσης και συμβουλευτικής για τις εξαρτήσεις, τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, τις σχέσεις.

Λογοθεραπεία – ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και έφηβων

Παρέχονται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου με σκοπό την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων που δυσκολεύουν την προσαρμογή των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον ( μαθησιακές δυσκολίες, κοινωνικά προβλήματα κ.α)

Σχολή Γονέων

Κάθε χρόνο λειτουργούν οργανωμένα τμήματα συμβουλευτικής από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, το Κέντρο Πρόληψης της Εξάρτησης και Αγωγής Υγείας «Άρηξις» και το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Παιδείας. Θέματα αποτελούν η ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, ο ρόλος των γονέων και οι ενδοοικογενειακές σχέσεις.

Πληροφορίες: Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Αγίας Βαρβάρας: Δημαρχείο – Αριστομένους 8, τηλ.: 210 5402307-9

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.
Hide content for the accessibility