Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

Κέντρο Εικαστικών Τεχνών

ΑρχικήΠολιτισμόςΚέντρο Εικαστικών Τεχνών
Γληνού 6 & Νάξου, Αγία Βαρβάρα,210-5617140

Το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Δήμου Αγίας Βαρβάρας δίνει τη δυνατότητα σε κατοίκους και μη, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στις εικαστικές τέχνες και να κατακτήσουν νέες εκφραστικές δυνατότητες. Το Κέντρο λειτουργεί σε νεόδμητο πολυώροφο δημοτικό κτήριο 662 τ.μ στην πλατεία Νέας Γενιάς, που βρίσκεται στη θέση παλαιότερου που καταστράφηκε στο σεισμό του 1999. Διαθέτει σύγχρονες προδιαγραφές και πρόσβαση για ΑμεΑ. Λειτουργούν ερασιτεχνικά τμήματα:

Τμήματα Ζωγραφικής Ενηλίκων
Διδάσκεται ελεύθερο σχέδιο, χρώμα, σύνθεση. Υλικά: Μολύβι, κάρβουνο, ακουαρέλα, ακρυλικά, λάδι. Τα μαθήματα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα κι έχουν διάρκεια 2 ώρες.

Τμήμα Αγιογραφίας
Διδάσκεται η τεχνική της φορητής εικόνας με την παραδοσιακή μέθοδο της αυγοτέμπερας. Απευθύνεται σε ενήλικες.Τα μαθήματα γίνονται μία φορά την εβδομάδα κι έχουν διάρκεια 4 ώρες.

Μαθήματα Εφαρμοσμένων Τεχνών
Διδάσκονται τεχνικές για διακοσμητικές κατασκευές , κόσμημα, μάσκα, παλαίωση αντικειμένων κ.α, με πυλό, ύφασμα και άλλα υλικά. Το πρόγραμμα των μαθημάτων είναι εναλλασσόμενο με βάση τα ενδιαφέροντα των μαθητών. Τα μαθήματα γίνονται μία φορά την εβδομάδα κάθε Σάββατο.

Τμήμα Φωτογραφίας
Είναι νέο τμήμα. Διδάσκεται η τεχνική της ψηφιακής και της αναλογικής φωτογραφίας. Διαθέτει εξοπλισμό σκοτεινού θαλάμου για εκτύπωση ασπρόμαυρης φωτογραφίας.

Παιδικό Εργαστήρι
Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών. Τα παιδιά μέσα από το πολυδιάστατο πρόγραμμα διδάσκονται τις βασικές έννοιες της εικαστικής γλώσσας, γνωρίζουν και μελετούν έργα μεγάλων ζωγράφων, έρχονται σε επαφή με στοιχεία του ελληνικού και παγκόσμιου πολιτισμού. Δουλεύουν με διάφορα υλικά και τεχνικές (μολύβια, παστέλ, χρώματα, κολάζ, κατασκευές) και ανακαλύπτουν προσωπικούς τρόπους έκφρασης δημιουργώντας τα δικά τους έργα. Τα μαθήματα γίνονται μια φορά την εβδομάδα κι έχουν διάρκεια 1 ½ ώρα.

Εφηβικό Εργαστήρι
Απευθύνεται σε παιδιά 13-18 ετών. Διδάσκεται ελεύθερο σχέδιο, χρώμα, σύνθεση με θεματικές ενότητες και εικαστικές δράσεις που καλύπτουν τα ενδιαφέροντα αυτής της ηλικίας. Τα μαθήματα γίνονται μία φορά την εβδομάδα κι έχουν διάρκεια 2 ή 3 ώρες, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

Εκτός των παραπάνω μαθημάτων που προσφέρονται από τον Οκτώβριο έως το Μάιο, πραγματοποιούνται και Σεμινάρια:

Σεμινάρια ευέλικτης συμμετοχής
Το κέντρο οργανώνει σεμινάρια με συγκεκριμένο θεματικό περιεχόμενο τα οποία έχουν διάρκεια 2-3 ωρών. Το θέμα κάθε σεμιναρίου μπορεί να είναι εποχικό (Χριστούγεννα, Αποκριές, Πάσχα, κα) ή με βάση τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες καλύπτουν μόνο τις δαπάνες των υλικών του σεμιναρίου με ένα μικρό ποσό.

Σεμινάρια Ζωγραφικής
Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μεγάλους ζωγράφους και να δημιουργήσουν οι ίδιοι το δικό τους έργο με τις οδηγίες.

Σεμινάρια Εφαρμοσμένων Τεχνών
Οργανώνονται σεμινάρια με εποχικές κατασκευές, τεχνικές παλαίωσης,decoupage, κι άλλα θέματα ανάλογα με το ενδιαφέρον.

Δημιουργική Ομάδα για Γονείς και Παιδιά
Στη δραστηριότητα αυτή συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 3-7 ετών μαζί με τους γονείς τους επιλέγοντας θεματικές ενότητες, όπως π.χ. κατασκευή κούκλας με διάφορα υλικά, μπαλονοκατασκευές – μάσκες, ζώα, κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, εικαστικά παιχνίδια, εποχικές χειροτεχνίες. Το σεμινάριο διαρκεί δύο ώρες και γίνεται Σάββατο.

Παράλληλα πραγματοποιούνται:
Ομάδα Θεάτρου Σκιών στην οποία συμμετέχουν δωρεάν παιδιά δημοτικού.
Ετήσια έκθεση παρουσίασης του έργου των Τμημάτων
Θεματικές εκθέσεις
Συμμετοχή σε εκδηλώσεις άλλων Τμημάτων ή φορέων.

Υπεύθυνη του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών είναι η κα Μαρία Κακόνι
Οι εγγραφές ξεκινούν από τον Σεπτέμβριο.
Εγγραφές: 2105697223-4

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.
Hide content for the accessibility