Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

Δια Βίου Μάθηση

Οι ραγδαίες και βαθιές αλλαγές στον οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα που χαρακτηρίζουν την εποχή μας, κάνουν επιτακτική την ανάγκη της διαρκούς αναβάθμισης των γνώσεων και δεξιοτήτων των πολιτών, για να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις της εργασιακής και προσωπική ζωή τους. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει στην κάλυψη αυτής της ανάγκης, αναλαμβάνοντας να πληροφορήσει τους πολίτες για τις δυνατότητες που έχουν να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους και να υλοποιήσει επιμορφωτικά προγράμματα, ανάλογα με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων αξιοποιεί τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και τα Προγράμματα «Δια Βίου Μάθησης».

Λειτουργεί Σχολή Γονέων. Κάθε χρόνο συστήνονται ολιγάριθμα τμήματα στα οποία επιστήμονες της Δημοτικής Κοινωνικής Υπηρεσίας, του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων και του Κέντρου Πρόληψης της Εξάρτησης «Άρηξις» αναλύουν και συζητούν τρόπους για τη βελτίωση της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια, την αύξηση των γνώσεων για τις ψυχικές, κοινωνικές και πνευματικές ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξής, την ενθάρρυνση της συνεργασίας με τους εκπαιδευτικούς και της συμμετοχής στις σχολικές δραστηριότητες, την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών, την ενίσχυση των προστατευτικών και μείωση των επιβαρυντικών παραγόντων πειραματισμού, χρήσης ή και κατάχρησης ουσιών, την υποστήριξη οικογενειών από ευπαθείς ομάδες (τσιγγάνοι, , μετανάστες κ.α). Παράλληλα με τα ομαδικά τμήματα, η Κοινωνική Υπηρεσία παρέχει συμβουλευτική σε οικογενειακό ή ατομικό επίπεδο.

Επιπλέον, αξιοποιείται κάθε δυνατότητα που προσφέρεται για προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης στην Αγία Βαρβάρα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς εργασίας και τις δυνατότητες των πολιτών.

Προγράμματα

Τα Προγράμματα «Δια Βίου Μάθησης» απευθύνονται σε όλους τους πολίτες που επιθυμούν να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, να αναπτύξουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Η «δια βίου μάθηση» καλύπτει την εκπαίδευση από την προσχολική ηλικία έως και μετά τη συνταξιοδότηση και στηρίζεται στην αρχή ότι η γνώση δεν σταματά με το σχολείο και πρέπει να προσφέρονται ευκαιρίες μάθησης σε όλους ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, μορφωτικό επίπεδο, καταγωγή.

Οι πολίτες δηλώνουν το πρόγραμμα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως:

Διαρκούν από 50 έως 250 ώρες και τα μαθήματα γίνονται 2 – 3 φορές την εβδομάδα από 2 ώρες, κυρίως απογευματινές σε χώρους του Δήμου ή σε σχολεία της πόλης. Τμήματα σχηματίζονται μέσα στο πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα, από Σεπτέμβριο έως Ιούνιο, κι εφόσον συμπληρώνεται ο απαραίτητος αριθμός ενδιαφερομένων.

Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα παρέχονται δωρεάν και με τη λήξη τους δίνονται βεβαιώσεις πιστοποιημένες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πληροφορίες: Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Αγίας Βαρβάρας, Δημαρχείο – Αριστομένους 8, τηλ.: 210 5402307-9

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.
Hide content for the accessibility