Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

Ο Λάμπρος Μίχος ομιλητής στο πάνελ της έκθεσης Αttica Green Expo με θέμα «Πληρώνω όσο πετάω στην Ελλάδα»

post
03/06/2024 - Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ο δήμαρχος Λάμπρος Μίχος παρευρέθηκε τη Τετάρτη 29/05/2024 στην έκθεση Attica Green Expo στο κλειστό γήπεδο Tae Kwo Do στο Παλαιό Φάληρο καλεσμένος ως ομιλητής στο πάνελ με θέμα «Πληρώνω όσο πετάω στην Ελλάδα».

Η θεματική της ομιλίας του δημάρχου αναπτύχθηκε και ολοκληρώθηκε γύρω από καίρια ζητήματα – προκλήσεις που αφορούν το μοντέλο αυτοδιοίκησης όχι μόνο του δήμου Αγίας Βαρβάρας αλλά και όλης της αυτοδιοίκησης με κύρια έμφαση τον παράγοντα συλλογής των απορριμμάτων τα οποία διαφοροποιούνται ανάλογα με τη φύση τους, κάτι το οποίο επηρεάζει και  τον τρόπο συλλογής τους. Σύμφωνα με τον δήμαρχο γίνονται απόπειρες διαμόρφωσης ενός πλαισίου, καθώς επίσης και παραμέτρων ψηφιοποίησης της όλης διαδικασίας μέσω αναλογικής διαφοροποίησης χωρητικότητας κάδων βιοαποβλήτων σε σχέση με την απορριπτόμενη ποσότητα  ανά οικογένεια. Αποδίδονται οικονομικά κίνητρα για μεγιστοποίηση του μέτρου πάντοτε προς όφελος του δημότη και των υπηρεσιών περισυλλογής. επισήμανε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με δημόσιες αρχές και υπηρεσίες ως προς την υιοθέτηση μελλοντικών μέτρων οικολογικής κατεύθυνσης.

Τέλος ο δήμαρχος τόνισε την επιτακτική ανάγκη «να κατακτήσουμε το σεβασμό του δημόσιου χώρου» και να υιοθετηθεί η ιδέα από κάθε πολίτη της έννοιας «της πόλης ως πατρίδας» και να κινηθούμε όλοι – πολίτες και Αρχές, προς αυτή την κατεύθυνση με γνώμονα  το σεβασμό στο περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον.

Σχετικά έγγραφα

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.
Hide content for the accessibility