Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

post
31/10/2022 - Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ήταν μια όμορφη μέρα η 28η Οκτωβρίου και τιμήθηκε δεόντως με την λαμπρότητα που της αξίζει, από τους χαρούμενους ανθρώπους που πλημμύρισαν την πλατεία της Αγίας Ελεούσας.

Οι σημαίες κυμάτιζαν ψηλά, τα νιάτα της Αγίας Βαρβάρας με πρόσωπα που εξέπεμπαν αισιοδοξία και περηφάνια, γεμάτα ζωντάνια και αποφασιστικότητα  αποτέλεσαν κυρίαρχο σημείο της εξαιρετικά φροντισμένης εκδήλωσης που  διοργάνωσε ο Δήμος.

Έπειτα από τα χρόνια των περιορισμών λόγω της πανδημίας, ήταν εμφανής η αισιόδοξη εικόνα των δρόμων που  γέμισαν από κόσμο που συμμετείχε στις πανηγυρικές εκδηλώσεις για το μεγάλο «ΟΧΙ» του Ελληνικού λαού.

Οι εορτασμοί άρχισαν με τη δοξολογία στο ναό της Αγίας Ελεούσας παρουσία του Δημάρχου κ. Λάμπρου Μίχου, στελεχών του Δημοτικού συμβουλίου και της υφυπουργού εργασίας κ. Μαρίας Συρεγγέλα η οποία εκπροσώπησε την κυβέρνηση.

Τη δοξολογία διαδέχτηκε το τρισάγιο στο μνημείο ηρώων όπου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, εν συνεχεία έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων από τους εκπρόσωπους φορέων της πόλης.

Αμέσως μετά εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον τσιγγάνικης καταγωγής κοινωνιολόγο Γιάννη Γεωργίου ο οποίος στην εμπνευσμένη και διδακτική ομιλία του, περιέλαβε και την άγνωστη στους πολλούς, συμμετοχή των Ελλήνων τσιγγάνων στην εποποιία του 1940 και στην Εθνική Αντίσταση.

Ακολούθησε η παρέλαση την οποία άνοιξε η φιλαρμονική της Αγίας Βαρβάρας και το «Σχολείον Παράδοσης και Λαογραφίας» του δήμου. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των εθνικοτοπικών συλλόγων και των σχολείων της πόλης.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων ο κόσμος ξεχύθηκε στα καφέ και εστιατόρια της περιοχής απολαμβάνοντας την υπέροχη φθινοπωρινή λιακάδα.

Σχετικά έγγραφα

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.
Hide content for the accessibility