Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

Διαγωνισμός Ποίησης 2022

post
21/03/2022 - Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις, Μη κατηγοριοποιημένο

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας προκηρύσσει  διαγωνισμό ποίησης για το έτος 2022, δεύτερο κατά σειρά μετά τον διαγωνισμό ποίησης  2021, αφιερωμένο στον ποιητή Τάσο Λειβαδίτη με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του.

Το 2022, επετειακό έτος των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, στιγματισμένο από τις εχθροπραξίες στην Ουκρανία, μας καθιστά μάρτυρες της φρικαλεότητας του πολέμου, της απώλειας αθώων ανθρώπινων ζωών, του ξεριζωμού, της προσφυγιάς. Κατεστραμμένες πόλεις, κατεστραμμένα σπιτικά, σχολεία, νοσοκομεία, πτώματα στους δρόμους, μαυρισμένα, βομβαρδισμένα τοπία,   πήραν τη θέση μιας ήρεμης ειρηνικής καθημερινότητας. Ο φόβος, η απελπισία, ο θάνατος αντικατέστησαν το αίσθημα της ασφάλειας, τη χαρά,  τις προσδοκίες, τα όνειρα  εκατομμυρίων ανθρώπων.

ΘΕΜΑ

Το θέμα του διαγωνισμού εμπνευσμένο από τον στίχο του Λειβαδίτη «Αν θέλεις να λέγεσαι  άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και το δίκιο» είναι το αίτημα του ποιητή για έναν καλύτερο κόσμο μακριά από τη  βιαιότητα και τη συμφορά του πολέμου, έναν κόσμο ειρηνικό και δίκαιο.

Ο Διαγωνισμός χωρίζεται σε δύο κατηγορίες :

Α) Κατηγορία: «Μαθητικός πληθυσμός Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης»

Β) Κατηγορία: «EΝΗΛΙΚΕΣ» (18 ετών και άνω)

Για κάθε κατηγορία συγκροτείται από τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας κριτική επιτροπή.

Η αποστολή των ποιημάτων θα γίνεται  στο mail: diagonpoihshs2022@agiavarvara.gr

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ – ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 1. Συμμετοχή με (1) ένα ποίημα με ανώτατο όριο τους 30 στίχους
 2. Το έργο δεν θα πρέπει να έχει βραβευτεί σε άλλον λογοτεχνικό διαγωνισμό, ούτε να έχει εκδοθεί ή δημοσιευθεί σε βιβλίο, έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο, καθώς και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 3. Η γραμματοσειρά που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι Times New Roman μεγέθους 12 με διάστιχο 1,15. Στο έγγραφο δεν θα περιέχονται σύμβολα, σχέδια κ.τ.λ. Το έργο να αποσταλεί ως κείμενο PDF δακτυλογραφημένο σε υπολογιστή και όχι ως φωτογραφία.
 4. Ως θέμα  στο email μπαίνει η ένδειξη :
 1. «Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης» και το ψευδώνυμο που θα επιλέξετε, για τη συμμετοχή του μαθητικού πληθυσμού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης
 2. «Διαγωνισμός Ποίησης Ενηλίκων» και το ψευδώνυμο που θα επιλέξετε, για τη συμμετοχή του λοιπού πληθυσμού ενηλίκων
 1. Το ψευδώνυμο θα είναι πάνω δεξιά στο κείμενο, πριν τον τίτλο του ποιήματος.
 2. Θα πρέπει να υπάρχουν δύο συνημμένα αρχεία. Το ένα θα περιέχει το ποίημα και το άλλο   τα στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας). Η αποστολή των πραγματικών στοιχείων είναι απαραίτητη και έχει τη θέση αποδοχής των όρων του διαγωνισμού. Χωρίς αυτήν δεν θα γίνεται δεκτή η συμμετοχή.
 3. Ως ηλεκτρονική διεύθυνση του συμμετέχοντος θεωρείται εκείνη μέσω της οποίας εστάλη η συμμετοχή και η ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα χρησιμοποιείται για οποιαδήποτε επικοινωνία χρειαστεί από και με τους συμμετέχοντες.
 4. Καταληκτική ημερομηνία αποστολής των  ποιημάτων ορίζεται η  21η Μαΐου 2022
 5. Για κάθε  συμμετοχή ο διαγωνιζόμενος θα λάβει επιβεβαιωτικό μήνυμα.
 6. Η κάθε κριτική επιτροπή πριν την αξιολόγηση θα τηρήσει  όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις. Η τελική απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.
 7. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η δημοσίευση των ονομάτων των μελών των δύο κριτικών  επιτροπών θα γίνουν μετά την τελετή απονομής των βραβείων  η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο 2022.
 8. Κατά την τελετή απονομής θα βραβευθούν τρία (3) ποιήματα από κάθε κατηγορία με συμβολικά βραβεία-πλακέτες κασετίνα και θα απονεμηθούν τιμητικοί έπαινοι στους λοιπούς συμμετέχοντες.
 9. Τα έργα που υποβάλλονται στον διαγωνισμό δεν επιστρέφονται. Τα ποιήματα που θα διακριθούν,  θα δημοσιευτούν, με τη σύμφωνη γνώμη του δημιουργού τους,  στην ιστοσελίδα και το fb του Δήμου.
 10. Θα ακολουθήσει έκδοση από τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας των 20 καλύτερων ποιημάτων και θα δοθεί από ένα αντίτυπο στους δημιουργούς τους.

Η Οργανωτική Επιτροπή

Σχετικά έγγραφα

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.