Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

post
15/04/2022 - Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Οι δημιουργίες φοιτητών του τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο διαγωνισμού που πραγματοποιούν από κοινού το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για την ανάδειξη του σήματος του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Αγίας Βαρβάρας, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12/4/2022 στο Δημοτικό Ωδείο Αγίας Βαρβάρας.

Τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου εντάσσονται στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020». Στόχος είναι η τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται στην εμπορική ζώνη του Δήμου καθώς και  στην αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής του δημόσιου και ιδιωτικού χώρου.

Η περιοχή παρέμβασης ταυτίζεται με το νευραλγικότερο σημείο της εμπορικής ζωής της πόλης, εκπροσωπώντας σημαντικό τμήμα του εμπορικού κέντρου. Η στόχευση του προγράμματος εστιάζεται μεν στην περιοχή παρέμβασης, αλλά θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για όλο τον αστικό ιστό της Αγίας Βαρβάρας, με την ανασηματοδόση της εμπορικής αγοράς και σην δημιουργία μιας νέας ταυτότητας για την πόλη (“Re-branding”).

Χαιρετισμούς απηύθυναν:

Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος, https://youtu.be/qbyzXzAhQ84

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, https://youtu.be/uHVpi7k96KE

Ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα πολιτισμού κ. Νίκος Βουρλιώτης, https://youtu.be/X0Q3jwtvnYc

Ο Δρ Ευάγγελου Χατζηθεοδώρου , Καθηγητής Εφαρμογών, Τμήμα Γραφιστικής του ΠαΔΑ.

Τον στόχο της δημιουργίας του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Αγίας Βαρβάρας και το πλαίσιο του φοιτητικού διαγωνισμού παρουσίασε η κ. Δήμητρα Ραβάνη https://youtu.be/bn5iGvMycm4

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο Υπεύθυνος του έργου κ. Σύρος Κοσκοβόλης.

Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λ. Μίχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η πρωτοβουλία για συμμετοχή των φοιτητών είναι συναρπαστική και το ποιοτικό αποτέλεσμα υπερβαίνει κάθε προσδοκία.

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε με τη σειρά του ότι πρόκειται για μία εντυπωσιακή προσπάθεια, ενώ τόνισε ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο θα είναι πάντα αρωγός της επιχειρηματικότητας της πόλης. Δεν έκρυψε ότι οι αρχικές εκτιμήσεις για την υλοποίηση του έργου ήταν δυσοίωνες λόγω του χαμηλού ενδιαφέροντος επιχειρήσεων, εικόνα η οποία αντιστράφηκε, ευχαριστώντας ιδιαιτέρως γι΄αυτό τους συνεργάτες του Επιμελητηρίου κ. Δήμητρα Ραβάνη και κ. Αντώνη Παπαγόρα. Κλείνοντας, εξήγγειλε ότι θα δοθεί από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και χρηματικό έπαθλο στους νικητές του διαγωνισμού και ότι θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας της Αγίας Βαρβάρας, πέραν των ορίων του προγράμματος για τη δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Βουρλιώτης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σπουδαιότητα της καλλιτεχνικής διάστασης και ανέφερε ότι δεν φιλοξενούνται απλά 21 καλλιτέχνες αλλά εκατοντάδες όνειρα και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι φιλοξενείται η απαρχή για μεγάλες μελλοντικές καριέρες. Ανέφερε επίσης ότι οι ιδέες των φοιτητών είναι εξαιρετικές και ανέδειξε τη σπουδαιότητα του γεγονότος ότι οι φοιτητές δεν παραχωρούν μόνον τις ιδέες και τον κόπο τους αλλά το πνευματικό τους δικαίωμα. Κλείνοντας, τόνισε και ο ίδιος τη σπουδαιότητα της συνεργασίας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και τη συμμετοχή των φοιτητών.

Ο Δρ Ευάγγελου Χατζηθεοδώρου , Καθηγητής Εφαρμογών, Τμήμα Γραφιστικής του ΠαΔΑ, τόνισε την σημασία της συνεργασίας των φοιτητών του Τμήματος Γραφιστικής του ΠαΔΑ με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας μέσω της οργάνωσης του διαγωνισμού μεταξύ φοιτητών του τμήματος , για το σχεδιασμό του σήματος για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (ΑΚΕ) Αγίας Βαρβάρας.

Ακολούθησε η σύντομη παρουσίαση του προγράμματος από τη Δήμητρα Ραβάνη, συνεργάτη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Η κ. Ραβάνη ανέφερε ότι στόχος είναι η ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας και ότι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος οι δράσεις που εκπονούνται είναι η ανάδειξη της ταυτότητας και η προβολή και προώθηση της εμπορικής περιοχής. Για να συντελεστούν αυτά πρέπει να συντελεστεί μία μεταβολή της εικόνας των καταναλωτών και το σήμα του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου αποτελεί την οπτική απεικόνιση της προσπάθειας αυτής.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους φοιτητές οι οποίοι παρουσίασαν τις 25 διαφορετικές προτάσεις με  το σκεπτικό υλοποίησης για κάθε μία από αυτές και τις εφαρμογές αυτών.

Η εκδήλωση έκλεισε από  τον κ. Κοσκοβόλη, Υπεύθυνο του έργου που  επεσήμανε  τη σημασία που έχει η συνεργασία του Επιμελητηρίου με τον δήμο και το Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας της περιοχής  καθώς και για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων από φοιτητές του Πανεπιστημίου στον τομέα του Πολιτισμού και της Δημιουργικής Βιομηχανίας στον δήμο, με την αξιοποίηση ανενεργών υποδομών όπως οι εγκαταστάσεις του παλιού εργοστασίου της ΒΙΟΧΡΩΜ για την δημιουργία Θερμοκοιτίδας εφαρμοσμένων τεχνών.

Τέλος, με παρέμβαση του Δημάρχου της Αγίας Βαρβάρας κ. Μίχου, το Ραντεβού ανανεώθηκε για μετά το Πάσχα , προκειμένου να παρουσιαστούν  τα δημιουργικά αποτελέσματα των φοιτητών στο ευρύ κοινό , με τη διοργάνωση ανοικτής εκδήλωσης στην κεντρική πλατεία του Δήμου η οποία θα συνοδεύεται από σειρά πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.
Hide content for the accessibility