Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

Υψηλής αισθητικής αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας

post
21/09/2022 - Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ήταν 16 Σεπτεμβρίου 1977, όταν η κορυφαία σοπράνο Μαρία Άννα Σοφία Καικιλία Καλογεροπούλου, κατά κόσμον Μαρία Κάλλας άφησε την τελευταία της πνοή.Πασίγνωστη σε κάθε γωνιά του πλανήτη άφησε πίσω της τεράστια μουσική κληρονομιά δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ακόμη μνημονεύεται για το σπουδαίο έργο  και το πηγαίο ταλέντο της.Ήταν λοιπόν εμφανής ο λόγος ως προς την ημερομηνία που όρισε και πραγματοποίησε ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας την βραδιά όπερας για την διεθνούς ακτινοβολίας Ελληνίδα καλλιτέχνιδα.

Ένδειξη της σημαντικής  αναγνώρισής  της υπήρξε η αθρόα συμμετοχή του κόσμου που γέμισε την πλατεία Θ. Κολοκοτρώνη.                      Το πρόγραμμα της μουσικής πανδαισίας περιελάμβανε αποσπάσματα από πασίγνωστες άριες τις οποίες ερμήνευσαν οι διακεκριμένες υψίφωνοι: Μαίρη Γουγούση, Ιωάννα Τσιλιμίγκα, Άννα-Ελεονώρα Ριέρα, Δέσποινα Ανάγνου  με την συνοδεία πιάνου από τον μαέστρο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου.Την εκδήλωση προετοίμασε ο τενόρος Αντώνης Κορωναίος και την σκηνική προετοιμασία είχε η mezzo-soprano Λυδία Αγγελοπούλου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Σταμάτης Μπερής, καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

‘Οπως τόνισε ο Δήμαρχος κ. Λάμπρος Μίχος “η εκδήλωση ήταν συνάμα και απόδειξη πως για την παραγωγή και προσφορά στο κοινό πολιτιστικών προϊόντων μεγάλης αξίας, δεν είναι απαραίτητο να δαπανούνται μεγάλα ποσά. Αρκεί να έχεις δημιουργήσει υποδομές και να αξιοποιείς το έμψυχο δυναμικό της πόλης”. Να σημειωθεί ότι οι συντελεστές της παράστασης, παρότι  είναι διακεκριμένες καλλιτέχνιδες, παρακολουθούν μαθήματα στο μεταπτυχιακό τμήμα Όπερας του Δημοτικού Ωδείου της Αγίας Βαρβάρας.

Σχετικά έγγραφα

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.
Hide content for the accessibility