Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΠΕΜΠΟΜΕΝΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ

post
31/01/2020 - Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Στο δημοτικό κατάστημα της Αγίας Βαρβάρας πραγματοποιήθηκε σήμερα, 31η Ιανουαρίου, σύσκεψη με την συμμετοχή του Δημάρχου της πόλης κ. Λάμπρου Μίχου, του Προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ κ. Γρηγόρη Γουρδομιχάλη και του δρ. Στέφανου Τσιτομενέα, Ομότιμου καθηγητού του ΑΕΙ Πειραιά και Αντιπροέδρου της Ενώσεως Ελλήνων Φυσικών και ειδικού ερευνητή των επιπτώσεων από εκπεμπόμενες ακτινοβολίες.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης στελέχη των υπηρεσιών του δήμου.
Αντικείμενα της συσκέψεως ήταν πρώτον, το ζήτημα των καλωδίων και των πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ και οι ενδεχόμενες επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών από την εκπεμπόμενη, από αυτά, ακτινοβολία –θέμα το οποίο αποτελεί αντικείμενο εξειδίκευσης του κ. καθηγητού.
Συζητήθηκε το πλαίσιο για την αποτύπωση των δεδομένων και των τυχόν βλαβών προκειμένου η Δημοτική Αρχή να προβεί στην λήψη κατάλληλων μέτρων προφύλαξης των κατοίκων.
Ακόμη, την σύσκεψη απασχόλησε η κατάσταση με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και η δυνατότητα δημιουργίας συμπληρωματικού πλαισίου ασφαλείας ώστε να αποκλεισθούν οι κίνδυνοι πρόκλησης βλάβης της υγείας των κατοίκων της πόλης.
Επ’ αυτών, ο κ. Καθηγητής δεσμεύθηκε για την υποβολή σχετικού υπομνήματος, το οποίο θα αποτελέσει και οδηγό για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.