Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

Πρόσκληση Ωφελούμενων Δομών

post
22/01/2018 - Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Η Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Αγίας Βαρβάρας υποστηρίζει άτομα και οικογένειες που κατοικούν στην Αγία Βαρβάρα και αποδεδειγμένα αδυνατούν να καλύψουν βασικές βιοτικές τους ανάγκες. Περιλαμβάνει Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο κι εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» στον άξονα προτεραιότητας (09) που συγχρηματοδοτεί το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο διανέμει τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης, υπόδησης, οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κλπ καινούρια ή χρησιμοποιημένα καθώς και είδη ψυχαγωγίας, σε οικογένειες που δεν εντάσσονται σε άλλο πρόγραμμα υλικής βοήθειας (ΤΕΒΑ, κα). Βρίσκεται στο χώρο του ΚΕΦΑ, Ηρακλείου 20. Λειτουργεί από τις 9-5 μμ και στελεχώνεται με Κοινωνικό Λειτουργό και βοηθητικό προσωπικό.

Η Παροχή Συσσιτίου προσφέρει καθημερινά γεύματα σε άτομα που διαβιούν φτωχικά και δεν μπορούν να παρασκευάσουν φαγητό στο σπίτι τους, λόγω έλλειψης υποδομών ή αδυναμίας αυτοεξυπηρέτησης (χρόνια ασθένεια, αναπηρία, προχωρημένο γήρας) με προτεραιότητα στα παιδιά. Βρίσκεται στο χώρο του ΚΕΦΑ, Ηρακλείου 20. Λειτουργεί από τις 9-5 μμ και στελεχώνεται με Κοινωνικό Λειτουργό και βοηθητικό προσωπικό , μάγειρα και βοηθό μάγειρα.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο διανέμει φάρμακα, παραφαρμακευτικά προϊόντα, υγειονομικό υλικό και άλλα είδη απαραίτητα για την φροντίδα ασθενών σε άτομα που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να τα προμηθευτούν και κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θεραπεία. Το Κοινωνικό Φαρμακείο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του άμεσα με την πρόσληψη του προσωπικού που θα το στελεχώσει, Φαρμακοποιού και Κοινωνικού Λειτουργού. Θα βρίσκεται στην οδό Αθ. Διάκου 97 και Ματσούκα.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη στις παροχές του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Παροχής Συσσιτίου να υποβάλουν αίτηση με τα εξής δικαιολογητικά:

Κοινωνικό Παντοπωλείο/Παροχή Συσσιτίου: Ηρακλείου 20 (Πλατεία Μακρυγιάννη) τηλ:2168001773, 2105691161

Η εξυπηρέτηση από τη Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών θα γίνεται με βάση τα διαθέσιμα πλεονάσματα που προέρχονται κυρίως από χορηγίες/δωρεές. Για το λόγο αυτό καλούμε συλλογικούς φορείς, επιχειρήσεις και άτομα που επιθυμούν να συμβάλλουν στο έργο της δομής με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης ή ως εθελοντές να επικοινωνήσουν μαζί μας.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΩΤΣΑΚΟΣ

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.