Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

post
10/06/2013 - Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Στις 5 Ιουνίου 2013 στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώθηκε εκδήλωση από τη Διεθνή Ένωση SDMed με θέμα «Αστική καινοτομία στην εποχή της ενεργειακής μετάβασης», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Ομιλητές ήταν η Αντιπρύτανης του ΕΜΠ κ. Αντωνία Μοροπούλου, ο Πρόεδρος του ΚΑΠΕ κ. Κώστας Θεοφύλακτος, η Πρόεδρος της SDMed, Επίκουρος Καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Στέλλα Κυβέλου, ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Γιώρος Καπλάνης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων και Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής & Οικονομικής Ανάπτυξης Αθήνας κ. Γιώργος Μπρούλιας.

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πολιτών για την Παρέμβαση, κ. Περικλής Βασιλόπουλος.

Ο κ. Καπλάνης αναφέρθηκε στην Πράσινη αστική γειτονιά, ένα πρότυπο έργο, μοναδικό στη Μεσόγειο, που υλοποιείται στην Αγία Βαρβάρα σε συνεργασία με το ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας).

Στόχος του είναι η ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων πολυκατοικιών με τελικό αποτέλεσμα, ενεργειακή κατανάλωση χαμηλού κόστους των κατοικιών, ανάλογη αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου και αλλαγή του μικροκλίματος της περιοχής.

Όσον αφορά στα κοινωνικά οφέλη, τόνισε ότι όλες αυτές οι παρεμβάσεις γίνονται χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση των ιδιοκτητών των κατοικιών, οι οποίες φυσικά επελέγησαν και με κοινωνικά κριτήρια.

Ενδιαφέρον προκάλεσε η κριτική του Δημάρχου απέναντι στους χειρισμούς της Πολιτείας, η οποία μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πολυκατοικίας, από δωρεές των ελληνικών επιχειρήσεων , μπλόκαρε  τη συνέχιση του έργου αδικαιολόγητα και χωρίς καμία ενημέρωση προς τους ενδιαφερόμενους φορείς. Αυτό βεβαίως προκαλεί ανησυχία καθώς είναι πολύ πιθανή η διακύβευση της μελλοντικής ολοκλήρωσής του.

Κατά τα λεγόμενα του Δημάρχου η παθογένεια του ελληνικού κράτους που χαρακτηρίζεται από ασυνέπεια και ασυνέχεια, δυστυχώς εξακολουθεί να υπάρχει.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγιναν παρεμβάσεις από φοιτητές του Παντείου οι οποίοι ήταν γνώστες του έργου που υλοποιείται στο δήμο μας, μετά από προγραμματισμένη επίσκεψη στην πόλη μας διοργανωμένη από το ίδιο το Πανεπιστήμιο.

 

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.