Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

«Όνειρο που δεν λησμονήθηκε» η συναυλία για τη Μικρασία

post
21/09/2022 - Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ήταν μια βραδιά όπου το συναίσθημα κυριάρχησε στην πλατεία Θ. Κολοκοτρώνη, εκεί που βρέθηκε πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει την εκδήλωση η οποία ήταν αφιερωμένη στην Μικρά Ασία και τον πολιτισμό της.

Οι μελωδίες μελαγχολικές, λυπητερές από την ορχήστρα “Εστουδιαντίνα” έγιναν εικόνες με τις μελωδικές φωνές του πολύπειρου Μπάμπη Τσέρτου, της Νάντιας Καραγιάννη, Νίκου Καραγιάννη και της Νατάσσας Χριστοφιλάκη.

Τη συναυλία προλόγισε ο δημοσιογράφος κ. Ανδρέας Μαζαράκης ο οποίος με την συγκινησιακή φόρτιση να τον συνεπαίρνει τόνισε πως “Εκείνη η γενιά των ανθρώπων που πολέμησαν μας χάρισε τη χώρα που ζούμε σήμερα.”

Η εκδήλωση που ακολούθησε ήταν ένα ταξίδι στο παρελθόν με εξαιρετικές ερμηνείες από τους αναγνωρισμένους καλλιτέχνες οι οποίες άγγιξαν ευαίσθητες χορδές του πολυπληθούς κοινού.

Όσο για την ημερομηνία της συναυλίας, μόνο τυχαία δεν ήταν. Τον λόγο εξήγησε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Λάμπρος Μίχος.

Επιλέξαμε την 17η Σεπτέμβρη, όταν μάθαμε ότι μέσω της Περιφέρειας Αττικής είχαμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε τους συγκεκριμένους καλλιτέχνες,,  γιατί είναι η γιορτή της Αγίας Σοφίας. Στην Αγία Βαρβάρα άλλωστε είναι εγγεγραμμένες περίπου 1200 γυναίκες με το όνομα Σοφία οι οποίες στην πλειονότητά τους είναι Πόντιες και Μικρασιάτισες. Σε αυτές λοιπόν ήταν αφιερωμένη αυτή η υπέροχη εκδήλωση“.

Τέλος, ευχαρίστησε τους ερμηνευτές των τραγουδιών της βραδιάς υπογραμμίζοντας ότι ο Μπάμπης Τσέρτος και η Νάντια Καραγιάννη είναι παλιοί γνώριμοι της πόλης καθώς, κατά το παρελθόν, έχουν συμμετάσχει αφιλοκερδώς σε πολλές εκδηλώσεις του Δήμου.

Σχετικά έγγραφα

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.
Hide content for the accessibility