Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

Ολοκληρώθηκε η δράση δωρεάν μαστογραφιών στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας από την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και την υποστήριξη της ΚΕΔΕ.

post
27/06/2020 - Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, 26/6/2020, ο προληπτικός μαστογραφικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε από την κινητή μονάδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας η οποία στάθμευσε στον Προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία, για τρεις ημέρες, 24, 25 και 26 Ιουνίου 2020. Το πρόγραμμα ήταν υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.
Ο Δήμος μας δίνει μεγάλη βαρύτητα στην υλοποίηση δράσεων πρόληψης και προαγωγής υγείας που συμβάλουν αποτελεσματικά στην έγκαιρη διάγνωση ασθενειών, όπως είναι ο καρκίνος του μαστού που εμφανίζεται συχνά και πλήττει μεγάλο αριθμό γυναικών. Με τη βοήθεια των προληπτικών μαστογραφιών ανιχνεύεται πρώιμα η ασθένεια και μειώνεται η θνησιμότητα.
Το πρόγραμμα αυτό είχε ιδιαίτερη σημασία για όλες τις γυναίκες του δήμου μας, ιδιαίτερα όμως για εκείνες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και είναι άνεργες και ανασφάλιστες.
Ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Λάμπρος Μίχος επισκέφθηκε την πρώτη μέρα τον χώρο όπου υλοποιήθηκε η δράση ώστε να καλωσορίσει τα στελέχη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και να διαπιστώσει τις συνθήκες διεξαγωγής της. Στο πλαίσιο αυτό δήλωσε : «Πάνω από εκατό μαστογραφίες θα γίνουν το τριήμερο, με πολλές παραπανίσιες αιτήσεις και για αυτό θα επαναληφθεί. Η κοινωνική υπηρεσία και το ΚΕΠ Υγείας του δήμου μας εμμένει στην πρώτη γραμμή της πρόληψης και προαγωγής της υγείας των συνδημοτών μας».

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.