Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

Ολοκληρώθηκαν οι τοιχογραφίες στα οικόπεδα απέναντι από τον Λίθο

post
23/06/2020 - Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ολοκληρώθηκαν οι τοιχογραφίες στα δημοτικά οικόπεδα της Π. Πατρών, απέναντι από τον Λίθο.
Στα οικόπεδα, στα οποία πρόκειται να κατασκευασθούν χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά και τους νέους της πόλης, ο δήμος ανέθεσε στον διεθνούς εμβέλειας καλλιτέχνη Same84 και την Urban Act και πραγματοποίησαν εικαστική παρέμβαση δίνοντας χρώμα στο γκρίζο του τσιμέντου.
Οι παραστάσεις οι οποίες απεικονίζονται συνιστούν πηγή έμπνευσης και παραδείγματος για τους νέους μας, αλλά και για όλους τους θεατές.
Η μορφή του Γιάννη Αντετοκούμπο, ενισχύει την στροφή στον αθλητισμό, στο «ευ αγωνίζεσθαι» και τιμάται ως προσωπικότητα η οποία διαφημίζει την Ελλάδα στην Αμερικανική ήπειρο και ολόκληρο τον πλανήτη.
Η άλλη παράσταση, είναι μία σύνθεση με βάση την Guernica (Γκερνίκα), τον πίνακα, δηλαδή, που φιλοτέχνησε ο Πικάσο το 1937, μετά τον βομβαρδισμό και την καταστροφή της πόλης αυτής κατά την διάρκεια του Ισπανικού εμφυλίου (στον βομβαρδισμό εκείνο σκοτώθηκαν 1.650 άνθρωποι και ισοπεδώθηκε το 70% της πόλης με 32 τόνους εκρηκτικά).
Ο χρωματισμός της παράστασης από τον Same84 -ο αυθεντικός, πρωτότυπος πίνακας έχει λευκό και μαύρο-, δίνει το μήνυμα ότι ακόμη και μετά από μία τέτοιου μεγέθους καταστροφή, η θέληση και οι ανεξάντλητες δυνάμεις του ανθρώπου, μπορούν να πάνε τον κόσμο μπροστά, μπορούν να επαναφέρουν το χρώμα στην ζωή. Ο συνδυασμός με την απεικόνιση του «Γιάννη» δημιουργεί περιθώρια για πληθώρα συνειρμών και σε κάθε περίπτωση εκπέμπει ένα αισιόδοξο μήνυμα.
Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης μας, πλέον, θα μπορούν να απολαμβάνουν το εξαιρετικό αυτό έργο ανακαλώντας τις δικές τους μνήμες, δημιουργώντας τους δικούς τους συνειρμούς.

 

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.
Hide content for the accessibility