Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

Ολοκλήρωση του προγράμματος πρόληψης της οστεοπόρωσης

post
20/07/2021 - Μη κατηγοριοποιημένο

Με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 8 Ιουλίου  το πρόγραμμα για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, από το ΚΕΠ Υγείας  του Δήμου μας, σε συνεργασία με το Ελληνικό  Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Το πρόγραμμα διάρκεσε 2 εβδομάδες και είχε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση.  Οι συμπολίτες μας εξετάστηκαν, έγινε μέτρηση της οστικής πυκνότητας καθώς και 10ετής εκτίμηση κινδύνου κατάγματος,  βάσει πρωτοκόλλου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στο 45% των πολιτών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, ηλικίας 45 χρόνων και άνω, παρασχέθηκε συμβουλευτική υποστήριξη και πραγματοποιήθηκε παραπομπή για περαιτέρω έλεγχο από τον θεράποντα ιατρό  τους ή κλείστηκε ιατρικό ραντεβού,  έτσι ώστε προληπτικά να φροντίσουν την υγεία τους πριν εμφανιστούν  τα πρώτα συμπτώματα της νόσου.

Σχετικά με το πρόγραμμα ο Δήμαρχος Λάμπρος Μίχος ανέφερε: «Και με αυτή τη δράση του ΚΕΠ Υγείας επιβεβαιώνεται η αναγκαιότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, που διασφαλίζει την καλύτερη πρόγνωση και αντιμετώπιση της νόσου. Η πρόληψη είναι προτεραιότητα του Δήμου μας».

Σχετικά έγγραφα

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.