Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

οι πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ υ π ο γ ε ι ο π ο ι ο ύ ν τ α ι

post
29/03/2021 - Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Στο Υπουργικό συμβούλιο ΣΗΜΕΡΑ 29-3-2021 ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ένταξη στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης του έργου της υπογειοποίησης των γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος που διέρχονται από τον δήμο Αγίας Βαρβάρας.

Χρόνιο και επίμονο αίτημα των κατοίκων της Αγίας Βαρβάρας, όπως και άλλων δήμων,  ήταν η υπογειοποίηση των γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος που κρέμονταν πάνω από τα κεφάλια μας, με εκείνους τους αντιαισθητικούς πυλώνες και ενοχοποιούνταν για παιδική λευχαιμία και άλλες σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και τη διαβίωσή μας.

Για την ευχάριστη αυτή εξέλιξη ο δήμαρχος δήλωσε: «Παρότι είχε εξαγγελθεί από το 2006, η επίλυση του θέματος συνεχώς μεταθέτονταν. Το θέμα το σηκώσαμε ψηλά από την πρώτη στιγμή επαφής με την Κυβέρνηση και προσπαθήσαμε να πείσουμε ότι ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης βοήθησε να φτάσει το θέμα γρήγορα και σωστά στον πρωθυπουργό, ο οποίος ενέταξε το έργο της υπογειοποίησης στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης. Η εξέλιξη αυτή μας ικανοποιεί αφάνταστα διότι η εκτέλεση αυτού του έργου θα αλλάξει την πόλη μας και τη ζωή μας. Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν να ακουστεί η φωνή μας. Θα μείνουμε σε εγρήγορση ωσότου απομακρυνθεί οριστικά ο εφιάλτης από την πόλη μας».

 

Σχετικά έγγραφα

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.