Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

post
17/11/2022 - Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Η 17η  Νοέμβρη δεν είναι αφορμή για πανηγυρικούς και μνημόσυνο. Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα τιμής για τους νέους εκείνης της εποχής που πρωτοστάτησαν ώστε να επιστρέψει η ελευθερία στη χώρα αλλά και σε όσους πολίτες προσέτρεξαν και συμμετείχαν σε εκείνον τον σπουδαίο αγώνα. Είναι το ορόσημο για το διαρκές και πάντα επίκαιρο μήνυμα ευθύνης, αγώνα και ελπίδας.

Συμπληρώνονται φέτος 49 χρόνια από εκείνη την εξέγερση που η φαντασία και η τόλμη μαθητών, φοιτητών και νέων εργαζόμενων χωρίς πολιτική ή κομματική καθοδήγηση και δεσμεύσεις ταρακούνησε το χουντικό καθεστώς και άλλαξε τον ρου της ιστορίας τη σκοτεινή εκείνη περίοδο. Ήταν ένα αυθόρμητο ξέσπασμα για Ελευθερία και Δημοκρατία χωρίς λογικούς  υπολογισμούς για τις συνέπειες.

Έτσι γίνεται πάντα όταν οι νέοι βρίσκονται στο προσκήνιο για ελευθερία και δικαιώματα. Αψηφούν τους κινδύνους και προσδιορίζουν με το δικό τους ολοκαύτωμα το βηματισμό της ιστορίας, όπως γίνεται και σήμερα στην Περσία, στη Βιρμανία και σε άλλα ανελεύθερα καθεστώτα.

Έτσι θα συμπεριφέρεται ξανά και ξανά και πάντα η ασυμβίβαστη νεολαία, όσο η ζωή θα αξίζει λιγότερο χωρίς  Ελευθερία, Αξιοπρέπεια και Δημοκρατία.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΠ. ΜΙΧΟΣ

Σχετικά έγγραφα

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.
Hide content for the accessibility