Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων Ζώων

post
04/04/2021 - Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Παγκόσμια ημέρα των αδέσποτων ζώων, ημέρα ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινότητας αναφορικά́ με την τύχη εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που ζουν στον δρόμο, σε αντίξοες συνθήκες.

Δεν είναι λίγα τα αδέσποτα ζώα εκείνα που έρχονται, καθημερινά́, αντιμέτωπα με βίαιες συμπεριφορές ανθρώπων. Μην ξεχνάμε όμως ότι πρόκειται για όντα που έχουν συναισθήματα όπως εμείς, όπως ένα μικρό́ παιδί́ που δεν ξέρει ακόμα να μιλάει, που νιώθουν πόνο, φόβο, αγωνία, ευτυχία και που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τα βασανίζει και να τα μεταχειρίζεται ως πράγματα.

Δεν ζητάνε τίποτα άλλο παρά λίγη αγάπη, ένα μικρό́ χάδι, λίγο φαΐ̈́ και νερό́, ας μην τους τα στερούμε. Έχουν δικαίωμα στη ζωή́ και φαίνεται πως δεν αρκεί́ μια Παγκόσμια Ημέρα για να το θυμόμαστε.

Σήμερα και κάθε μέρα ας κάνουμε ό,τι μπορεί́ ο καθένας για να γίνει αυτή́ η παγκόσμια ημέρα μια ημέρα γιορτής, ημέρα που κανένα ζώο δεν θα υποφέρει από́ τον άνθρωπο.

Όλοι οι μικροί́ μας φίλοι πρέπει να βρίσκονται σε ένα ζεστό́ και φιλικό́ μέρος γι’ αυτά́, που με μια λέξη το λέμε “οικογένεια”!

Υιοθέτησε ένα αδέσποτο, πρόσφερέ του λίγη τροφή́ και νερό́, εγγράψου στο μητρώο εθελοντών – φροντιστών αδέσποτων ζώων συντροφιάς του δήμου μας, βοήθησε το δήμο και τη Φιλοζωική́ στο έργο τους.

Γίνε η φωνή́ που δεν έχουν!! Αγάπα τα!!

 

Σχετικά έγγραφα

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.