Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

«Κιβωτός ασφαλείας ο Δήμος για τους πολίτες»

post
28/11/2013 - Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Αγία Βαρβάρα, 27/11/2013

«Κιβωτός ασφαλείας ο Δήμος για τους πολίτες»

Σε ερωτηματολόγιο έρευνας του νέου τεύχους του περιοδικού «Κοινωνική Επιθεώρηση» σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημοκρατία απάντησε ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης

Το νέο τεύχος του περιοδικού «Κοινωνική Επιθεώρηση, που κυκλοφόρησε την Τρίτη 26/11/2013, δημοσιεύει έρευνα σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημοκρατία στη σύγχρονη Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό προσκάλεσε τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας Γιώργο Καπλάνη να απαντήσει σε σχετικά ερωτήματα.

Σε πρώτη φάση, ο κ. Καπλάνης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένει «βάθρο της Δημοκρατίας» για τη χώρα μας, παρότι έχει πληγεί σοβαρά από την μνημονιακή πολιτική. «Είναι ένας λαογέννητος θεσμός, που συνδέεται άμεσα με ανθρώπινα χαρακτηριστικά όπως η κοινωνικότητα και η αγωνιστική διάθεση, για καλυτέρευση των συνθηκών της ζωής», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, περιέγραψε τους τρόπους με τους οποίους γίνεται προσπάθεια να αναδειχθεί ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε βασικό παράγοντα αναγέννησης της Ελλάδας, εμμένοντας στην ανάπτυξη των Κοινωνικών Δομών για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Σε άλλο σημείο, ο Δήμαρχος της πόλης μας εξήρε και ενθάρρυνε τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, ενώ ανέφερε ενδεικτικά αυτές που θεωρεί ως τις σοβαρότερες παθογένειες που βασανίζουν σήμερα τη Δημοκρατία μας, όπως την έξαρση της βίας, την έλλειψη προοπτικής στους νέους και την υψηλή ανεργία, την άνοδο του νεοναζισμού και την αξιακή – θεσμική κρίση.

Επιπλέον, ανέλυσε το ακανθώδες ζήτημα του προσωπικού στους ΟΤΑ και την επαφή – αλληλεπίδραση των Δήμων με τους κρατικούς και κοινωνικούς θεσμούς, εκφράζοντας την ευχή να ισχυροποιηθεί το συντομότερο δυνατό η Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξελισσόμενη σε αυτό που «οφείλει να γίνει» και το οποίο αποκάλεσε «κιβωτό ασφαλείας που αναζητούν στις μέρες μας οι πολίτες».

Τελειώνοντας, ο κ.Καπλάνης επανέλαβε ότι θα κατεβεί ξανά υποψήφιος για τη θέση του Δημάρχου της Αγίας Βαρβάρας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Βαρβάρας

 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ»:

 

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.