Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας

post
19/11/2013 - Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Αγία Βαρβάρα, 19/11/2013

Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας

Προβολή ντοκιμαντέρ, συλλογή τροφίμων και φαρμάκων και βράβευση μαθητών για διαγωνισμό έκθεσης, αποτέλεσαν τους άξονες της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας και ο «Όμιλος UNESCO για τον Πολιτισμό της Ειρήνης»

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, θέλοντας να ενισχύσει την κοινωνική αλληλεγγύη, διοργάνωσε, τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013, μαζί με τον «Όμιλο UNESCO για τον Πολιτισμό της Ειρήνης» την εκδήλωση «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας».

Στην εκδήλωση προβλήθηκε το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Πολύ μιλάς… πολύ κλαις». Πρόκειται για μια ταινία υπό την αιγίδα του «Ομίλου UNESCO για τον Πολιτισμό της Ειρήνης» με σκηνοθέτη τον Δημήτρη Κιτσικούδη, που αναφέρεται στους Πομάκους της Θράκης και αποτελεί μέρος παραδόσεων Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στα Πανεπιστήμια Δυτικής Μακεδονίας και Σόφιας.

Πριν από την προβολή του φιλμ, οι παρευρισκόμενοι προσέφεραν τρόφιμα και φάρμακα για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου, ανταποκρινόμενοι στο σχετικό κάλεσμα του Δήμου. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα όσους, σε τόσους δύσκολους καιρούς, δεν παρέλειψαν να βοηθήσουν, από το περίσσευμα ή ακόμα και το υστέρημά τους, τους συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη.

Η βραδιά έλαβε τέλος με τη βράβευση μαθητών Γυμνασίων & Λυκείων της πόλης, από τον «Όμιλο UNESCO για τον Πολιτισμό της Ειρήνης» και το Δήμο Αγίας Βαρβάρας, οι οποίοι ξεχώρισαν σε διαγωνισμό έκθεσης με θέμα την ξενοφοβία και το ρατσισμό.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελούταν από καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων της Αγίας Βαρβάρας και συγκεκριμένα τους Κοντογιάννη Ματούλα (1ο Λύκειο), Προδρόμου Ειρήνη (2ο Λύκειο), Μουργοπούλου Σπυριδούλα (1ο Γυμνάσιο), Βυθούλκα Διονύση (2ο Γυμνάσιο), Αλεβιζοπούλου Κωνσταντίνα (3ο Γυμνάσιο).

Η Επιτροπή αντιμετώπισε έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο» για να διαλέξει τις καλύτερες εκθέσεις, αφού το επίπεδο υπήρξε ιδιαίτερα υψηλό, με τα παιδιά να κερδίζουν τις εντυπώσεις με την ευαισθησία και το βάθος της πνευματικής και μορφωτικής καλλιέργειας τους.

Αναλυτικά, οι μαθητές που βραβεύτηκαν είναι οι κάτωθι:

 

Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΒΡΑΒΕΙΟ: Σμυρλή Όλγα (2ο Λύκειο)

ΕΠΑΙΝΟΣ: Μιχαηλίδης Δημήτριος (1ο Λύκειο)

 

Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΒΡΑΒΕΙΟ: Μοσχονάς Χαράλαμπος (1ο Λύκειο)

ΕΠΑΙΝΟΣ: Ρίζου Μαρία (2ο Λύκειο)

 

Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΒΡΑΒΕΙΟ: Τουμαζάτου Ολυμπία (1ο Λύκειο)

ΕΠΑΙΝΟΣ: Κάχρης Γεώργιος (2ο Λύκειο)

 

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ: Δημητρακοπούλου Αγγελική (3ο Γυμνάσιο)

ΕΠΑΙΝΟΣ: Κατσιαμάνη Ιωάννα (1ο Γυμνάσιο)

ΕΠΑΙΝΟΣ: Μοίρας Αλέξανδρος (2ο Γυμνάσιο)

 

 

Μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Αγίας Βαρβάρας βραβεύτηκαν για τις εκθέσεις που
έγραψαν με θέμα τη ξενοφοβία και τον ρατσισμό

Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης (δεύτερος από αριστερά) μαζί με τους
μαθητές που βραβεύτηκαν και τους καθηγητές που αποτέλεσαν την Επιτροπή Αξιολόγησης
στο διαγωνισμό έκθεσης

 

 

 

 

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.