Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

«Και τι χρειάζονται οι ποιητές σ’ έναν μικρόψυχο κόσμο;»

post
23/03/2023 - Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις, Μη κατηγοριοποιημένο

Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης γιορτάστηκε την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου, στις 7:30 μ.μ.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν το ερώτημα του ποιητή Φρίντριχ Χέλντερλιν «Και τι χρειάζονται οι ποιητές σ’ έναν μικρόψυχο κόσμο;»

Πάνω σ ’αυτήν την ερώτηση ακούστηκαν οι απόψεις γνωστών ποιητών και απαγγέλθηκαν ποιήματα για την ίδια την τέχνη της ποίησης και τον κόπο του δημιουργού του ποιητικού λόγου. Ακούστηκαν ποιήματα της Κατερίνας Ρουκ, του Νίκου Αλέξη Ασλάνογλου και του Τίτου Πατρίκιου.

Στο ίδιο πλαίσιο, αυτό της κεντρικής ερώτησης, αναλύθηκε και το ποίημα του Τίτου Πατρίκιου « Αλληγορία», που είναι το θέμα του διαγωνισμού ποίησης του δήμου μας που προκηρύχθηκε χτες, επετειακή ημέρα ποίησης.

Με τη λήξη της παρουσίασης τον λόγο πήραν οι ακροατές, οι οποίοι απήγγειλαν ποιήματα που αγαπούν, από ποιητές που αγαπούν, ενώ κάποιοι απήγγειλαν ποιήματα που έχουν γράψει οι ίδιοι.

Ο Δήμαρχος Λάμπρος Μίχος, παίρνοντας τον λόγο για να κλείσει την εκδήλωση, αναφέρθηκε σε περιστατικά που έζησαν ποιητές σε ταραγμένες, πολιτικά, περιόδους της χώρας και που αναγκάστηκαν ενώπιων της δικαιοσύνης να υπερασπιστούν την ιδιότητά τους ως καλλιτεχνικών δημιουργών, την τέχνη και την ελευθερία του πνεύματος.

Ήταν μια εκδήλωση πολύ σεμνή, όπως ταιριάζει στην περίοδο της απώλειας που συγκλονίζει την χώρα μας και ουσιαστική με την ενεργή συμμετοχή του φιλαναγνωστικού κοινού που την παρακολούθησε.

Την εκδήλωση επιμελήθηκε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης Αλεξάνδρα Φέγγη.

Σχετικά έγγραφα

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.
Hide content for the accessibility