Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

Επίσκεψη ξένων εκπαιδευτικών στο Δημαρχείο στο πλαίσιο του Προγράμματος Comenius

post
03/04/2014 - Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Αγία Βαρβάρα, 2/4/2014

 

 

Επίσκεψη ξένων εκπαιδευτικών στο Δημαρχείο στο πλαίσιο του Προγράμματος Comenius

Εκπαιδευτικοί από Πολωνία, Ισπανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Γαλλία και Τουρκία επισκέφτηκαν, την Τρίτη 1 Απριλίου 2014, το Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος COMENIUS, στο οποίο συμμετέχουν το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Γυμνάσιο της πόλης μας.

Τους εκπαιδευτικούς υποδέχτηκαν στο χώρο της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Παντελής Πρεντάκης και ο Αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας Νικόλαος Κολιάκος, παρουσία του Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Κωνσταντίνου Σκλαβούνου, της Διευθύντριας του 1ου Γυμνασίου Σπυριδούλας Μουργοπούλου καθώς και εκπαιδευτικών των εν λόγω σχολείων.

Ο Δήμαρχος, αφού πρώτα καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στο Δημαρχείο, τους έκανε μία παρουσίαση της πόλης μας, εμμένοντας στα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει αλλά και τις λύσεις που προσπαθεί να δώσει η Δημοτική Αρχή μέσω πληθώρας δομών – δράσεων. Επιπλέον, στάθηκε στην αξία της συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών διαφορετικών χωρών, καθώς και στη ζωτική σημασία της Παιδείας για την υπερπήδηση κρίσεων, όπως αυτή που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής εκπαιδευτικοί κάθε χώρας αντάλλαξαν δώρα και αναμνηστικά, ενώ στη συνέχεια ο κ. Καπλάνης τους κάλεσε στο γραφείο του στο πλαίσιο ξενάγησης στο χώρο του Δημαρχείου.

Το Πρόγραμμα Comenius αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασής της. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ενθάρρυνσης της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σχολικής και προσχολικής εκπαίδευσης, με την επιχορήγηση σχολικών συμπράξεων και δράσεων διακρατικής κινητικότητας μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και δραστηριοτήτων ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης εκπαιδευτικών.

Τη δεδομένη στιγμή, εφαρμόζονται τα διετή Προγράμματα Comenius με τίτλο «Eco-Europe Citizen» για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τίτλο «Show me your school, I’ll show you mine» για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών σε καθεμιά από τις συμμετέχουσες χώρες.

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.