Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

Επίσκεψη Ρουμάνων Ρομά στην Αγία Βαρβάρα

post
05/03/2013 - Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις


Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013, 30 Ρουμάνοι ΡΟΜΑ επισκέφτηκαν την Αγία Βαρβάρα, στο πλαίσιο του προγράμματος « ΠΟΜΑ RE» που υλοποιεί το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Α.Ε. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Η επίσκεψη είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα και σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα κοινωνικής ένταξης και επιχειρηματικότητας.

Τη ομάδα των Ρουμάνων Ρομά φιλοξένησε ο Δήμος στο Δημαρχείο, όπου τους υποδέχτηκαν και μίλησαν μαζί τους, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Καπλάνης, η Αντιδήμαρχος κ. Αλεξάνδρα Φέγγη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Παιτέρης, η Διευθύντρια των Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Αθανασία Σιαπέρα και ο Διευθυντής του Πανελλαδικού Διαδημοτικού Δικτύου Υποστήριξης των Ελλήνων Τσιγγάνων , κ. Μανώλης Ράντης.

Θέματα της συζήτησης αποτέλεσαν τα προγράμματα κοινωνικής ένταξης βελτίωσης της ζωής και κοινωνικής ανάπτυξης που έχουν σχεδιάσει οι παραπάνω φορείς και οι θετικές και αρνητικές εμπειρίες από την υλοποίησή τους.

Μετά το πέρας της συζήτησης, οι προσκαλεσμένοι μας περιηγήθηκαν στην αγορά της Αγίας Βαρβάρας και επισκέφτηκαν το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο που έχει δημιουργήσει ο Δήμος και τον Εμπορικό Σύλλογο των Ελλήνων Τσιγγάνων που στεγάζεται στην πόλη μας, όπου αντάλλαξαν απόψεις σκέψεις και προβληματισμούς με τα μέλη τους για τα θέματα της απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.