Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΦΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

post
10/04/2018 - Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Στο πλαίσιο του προγράμματος για την ενίσχυση του Εθελοντισμού, της Αλληλεγγύης και της Ενεργού Πολιτειότητας, όπου συμμετέχει το 2ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας, μαθητές του επισκέφθηκαν για 2η φορά το Κέντρο Φιλίας και Αλληλεγγύης τους Δήμου μας και τις Δομές Βασικών Αγαθών.

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μέρος της αλληλεπίδρασης και συνεργασίας μεταξύ της Σχολικής Μονάδας και του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου, με βασικές δράσεις τα βιωματικά εργαστήρια ευαισθητοποίησης και την οργάνωση τοπικών δράσεων αλληλεγγύης. Οι βασικές έννοιες που διαπραγματεύτηκαν τα 29 παιδιά που συμμετείχαν ήταν οι κοινωνικές ανισότητες, η παιδική φτώχεια, η αλληλεγγύη και η κοινωνική προσφορά, μέσα από βιωματικές ασκήσεις που καταλήγουν σε ενεργοποίηση των παιδιών για δράση στην τοπική κοινωνία.

Σε αυτή την επίσκεψη τα παιδιά προσέφεραν τρόφιμα, ρούχα και σχολικά είδη για τους ωφελούμενους των Δομών Βασικών Αγαθών, ζωγράφισαν εικόνες για την αλληλεγγύη που θα κοσμήσουν του τοίχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και τραγούδησαν με τη χορωδία τους για μέλη του ΚΕΦΑ. Επίσης βοήθησαν στην προετοιμασία και διανομή του συσσιτίου για τις άπορες οικογένειες.

Από τη διοίκηση του Δήμου τους μαθητές υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Λεωτσάκος, οι οποίοι και αναφέρθηκαν στην αξία των πρωτοβουλιών προσφοράς των μαθητών στην τοπική κοινωνία. Τα παιδιά συνόδευσαν ο Δ/ντης του Λυκείου κ. Βυθούλκας και καθηγητές τους. Όλοι οι συμμετέχοντες έδειξαν ενδιαφέρον και ενθουσιασμό να συνεχίσει αυτή η συνεργασία γύρω από την ανάπτυξη και ενίσχυση δεσμών αλληλεγγύης στην πόλη και με διάθεση να «ανοίξει» ο κύκλος με νέες δράσεις αλλά και σε άλλες σχολικές μονάδες.

Τα Βιωματικά Εργαστήρια για τη φτώχεια και τη κοινωνική αλληλεγγύη είναι ανοιχτά στην κοινότητα και στις σχολικές μονάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν και υλοποιούνται από κοινωνικό λειτουργό με ειδική εκπαίδευση.

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.