Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

Εγκαίνια του Κινηματοθέατρου «Γιάννης Ρίτσος»

post
22/03/2013 - Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Τις πόρτες του άνοιξε πλέον επίσημα το πλήρως ανακαινισμένο κινηματοθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» με  την εγκαινίασή του στις 20 Μαρτίου.

Πλήθος συμπολιτών μας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Δήμου και κατέκλυσε ασφυκτικά το χώρο.

«Ολοκληρώσαμε και παραδίδουμε στην πόλη ένα σύγχρονο, υψηλής αισθητικής και ποιότητας χώρο για να στεγάσει τις δημιουργίες, αναζητήσεις και ανησυχίες του έμψυχου δυναμικού της πόλης. Μια πνευματική και πολιτιστική κυψέλη » τόνισε στην ομιλία του ο Δήμαρχος  Γιώργος Καπλάνης.

Επίσης αναφέρθηκε στην αξία και το ρόλο του έργου αυτού για την πόλη καθώς και τη σπουδαιότητα της αγοράς του κινηματοθέατρου από τον αείμνηστο Δήμαρχο Μήτρο Σουλιμιώτη, το 1984.

Ο Δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα στην καίρια συνεισφορά του πρώην Δημάρχου  Λάμπρου Μίχου στον οποίο οφείλεται η ανακατασκευή του και η μετεξέλιξή του σε ένα «μικρό Μέγαρο μουσικής», όπως πολύ εύστοχα το αποκάλεσε ο ίδιος ο Λάμπρος Μίχος, ο οποίος επίσης στο χαιρετισμό του θύμισε σημαντικές και συγκινητικές στιγμές της πορείας του κινηματοθεάτρου έως την ολοκλήρωσή του.

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στην κόρη του Γ. Ρίτσου, Έρη Ρίτσου, θεματοφύλακα του έργου του και στο μουσικοσυνθέτη Χρήστο Λεοντή, ο οποίος έχει μελοποιήσει έργα του ποιητή της Ρωμιοσύνης.

Η τελετή των εγκαινίων πλαισιώθηκε με παράσταση από το θεατρικό εργαστήρι της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του Δήμου με το ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου το «Καπνισμένο Τσουκάλι», καθώς και μελοποιημένα έργα του Γ. Ρίτσου σε μουσική Θ. Μικρούτσικου και Μ. Θεοδωράκη από τη χορωδία και την ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου, επίσης  ο συμπολίτης μας κ. Πάρης Βαμβακόπουλος παρέδωσε στο Δήμαρχο πρόσκληση των εγκαινίων του 1988  που φέρει την ιδιόχειρη αφιέρωση και υπογραφή του αείμνηστου Γιάννη Ρίτσου, στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση.

Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους  εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.