Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

Δημοτικά σχολεία – Νηπιαγωγεία: Άρχισαν οι εγγραφές για τη σχολική χρονιά 2020-2021

post
19/05/2020 - Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Οι εγγραφές των μαθητών που θα φοιτήσουν κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021 στα Δημοτικά σχολεία , αλλά και στα Νηπιαγωγεία, ξεκίνησαν από την Παρασκευή 15 Μαΐου.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας και όσον αφορά στα Δημοτικά, οι εγγραφές θα γίνονται από τις 15 έως και τις 29 Μαΐου. Στην Α’ Τάξη του δημοτικού θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως και 31-12-2014.
Αντίστοιχα, για το Νηπιαγωγείο, οι ηλεκτρονικές εγγραφές πραγματοποιούνται από 15 έως 30 Μαΐου 2020.
Στα Νηπιαγωγεία θα φοιτήσουν την ερχόμενη χρονιά μαθητές γεννημένοι το 2015 και το 2016 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη. Όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, η φοίτηση των νηπίων που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους δήμους της χώρας.
Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, από το σχολικό έτος 2020-2021 και εφεξής, θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής. Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής θα υποβάλλει ο γονέας/κηδεμόνας για το Νηπιαγωγείο που ανήκει, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας του σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr.
Εγγραφές μετά την 30η Μαΐου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Για οποιαδήποτε πληροφορία-ενημέρωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους Διευθυντές/ντριες των Σχολείων, αλλά και με το Τμήμα Παιδείας του Δήμου, τηλ. 2132019339.
Επισημαίνεται ότι, κατά την περίοδο των εγγραφών, αποτελεί ευθύνη των Προϊσταμένων – Διευθυντών/ντριών των σχολικών μονάδων η μέριμνα για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.). Ο Δήμος έχει μεριμνήσει για τον σχολαστικό καθαρισμό μέσα και γύρω από τα σχολεία της πόλης και καθημερινά φροντίζει και εποπτεύει όχι μόνο τα κτίρια και την συντήρησή τους, αλλά και να μην λείψουν μέσα προστασίας και είδη υγιεινής, διασφαλίζοντας την υγιεινή των χώρων αλλά και την ασφαλή επίσκεψη των γονέων στις εκπαιδευτικές μονάδες.

Σχετικά έγγραφα

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.