Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

Δήλωση του Δημάρχου Γιώργου Καπλάνη για την 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού

post
21/03/2013 - Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι ο φυλετικός ρατσισμός, η προκατάληψη και το μίσος ενάντια σε άλλους λαούς, σε άλλες θρησκείες και σε διαφορετικά χρώματα, χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται πάντα για τον ίδιο λόγο: εκμεταλλεύονται το θυμό και την απόγνωση που γεννά η κρίση για να στρέψουν τους πολίτες ενάντια σε άλλους ανθρώπους και να προστατέψουν τους πραγματικούς υπεύθυνους.

Σε τέτοιους καιρούς λοιπόν κοινωνικής κρίσης η δική μας απάντηση απέναντι στη μισαλλοδοξία και στις ρατσιστικές διακρίσεις, απέναντι στο φασιστικό «Μόνο για Έλληνες…» πρέπει να είναι «όπου υπάρχουν άνθρωποι…»

Γιατί ο πραγματικός στόχος δεν είναι κάποιοι ξένοι, κάποιοι διαφορετικοί, κάποιοι «άλλοι». Στόχος είμαστε όλοι εμείς. Και αν δεν απαντήσουμε σήμερα σε όλα αυτά τα ρατσιστικά φαινόμενα που συμβαίνουν σήμερα, αύριο δεν θα έχουμε δικαίωμα να μιλάμε.

Η Ημέρα αυτή πρέπει να αποτελέσει αφορμή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση να ενισχύσει τις δράσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων και την αποτροπή φαινομένων ρατσισμού στις τοπικές μας κοινωνίες. Οφείλουμε όλοι να συνεισφέρουμε στις αξίες της Δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της ειρήνης και της ελευθερίας.

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.