Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

Δήλωση Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας Γιώργου Καπλάνη για το γήπεδο στα Ριμινίτικα

post
23/04/2013 - Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

1.7.2002 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ1

Απέτυχε και η τελευταία προσπάθεια υπονόμευσης του αθλητικού γηπέδου στα Ριμινίτικα.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε οριστικό τέλος σε όλα τα  εμπόδια για την κατασκευή του γηπέδου.

Ο σκληρός και μακροχρόνιος αγώνας του Δήμου για να αποκτήσει σύγχρονο αθλητικό γήπεδο η πόλη, δικαιώθηκε.

Είναι γνωστό ότι το παλιό γήπεδο με τις πρόχειρες κατασκευές και τις επικίνδυνες κατολισθήσεις ανήκε σε ιδιώτες. Πριν δέκα χρόνια αγοράσθηκε ο χώρος με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Λάμπρου Μίχου με κρατική χρηματοδότηση.

Αγοράσθηκαν συνολικά 28 στρέμματα, 12 επιπλέον από τα απαιτούμενα για το γήπεδο, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για στάθμευση ώστε να μην ενοχλούνται οι περίοικοι.

Εξασφαλίσθηκαν τα κονδύλια για κατασκευή υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου με διαδρομές για στίβο και αίθουσες γυμναστικής. Έγιναν τοιχία αντιστήριξης και προβλέφθηκε η εκβάθυνσή του και η πυκνή φύτευση δένδρων για να μην υπάρχει ούτε οπτική ρύπανση των περιοίκων. Δυστυχώς, το έργο εμποδίστηκε με αλλεπάλληλες προσφυγές και τα κονδύλια χάθηκαν.

Είναι γνωστό ότι ορισμένοι στενοκέφαλοι έως και κακόβουλοι συμπολίτες μας προσπαθούσαν με συνεχή εμπόδια και με αλλεπάλληλες  δικαστικές προσφυγές να αποτρέψουν την κατασκευή του.

Αυτό που κατάφεραν ήταν να αφήσουν την πόλη και τα παιδιά μας χωρίς γήπεδο για πολλά χρόνια όμως αυτές οι μικρόψυχες προσπάθειές τους, με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας  κατέρρευσαν πλέον οριστικά.

Στον αγώνα που δώσαμε είχαμε δίπλα μας την αθλούμενη νεολαία, τα αθλητικά σωματεία, συλλόγους και όλους τους κατοίκους και θα ήθελα προσωπικά να τους ευχαριστήσω όλους.

Γνωρίζω μάλιστα πολύ καλά τον επίπονο αγώνα που έδωσαν όλοι (αθλητές, γονείς, προπονητές, παράγοντες, φίλαθλοι), που κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες λόγω της έλλειψης γηπέδου,  κράτησαν ζωντανούς τους αθλητικούς συλλόγους και γι’ αυτό τους αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια.

Το έργο είναι ενταγμένο από το 2008 και περιλαμβάνεται ήδη στον   προϋπολογισμό της Περιφέρειας  με ποσό 1.130.417,00 € , προκειμένου να γίνει ολική αποκατάσταση με χλοοτάπητα, περίφραξη και φωτισμό.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν σύντομα και  καλούμε τους αθλητικούς συλλόγους, τα μέλη, τους αθλούμενους, τη νεολαία και όλο το λαό της πόλης, να στηρίξει την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και να περιφρουρήσει τις κατακτήσεις του.

Ήδη ακόμα βρίσκονται στη διαδικασία δημοπράτησης ένα κολυμβητήριο, δύο γήπεδα 5 x 5 και ένα γήπεδο τέννις τα οποία θα προστεθούν στα δυο κλειστά γυμναστήρια, στις 2 αίθουσες γυμναστικής, στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, ώστε να ολοκληρωθεί ο αθλητικός σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής.

Μπορούμε  λοιπόν να αισθανόμαστε περήφανοι γιατί σύντομα ο Δήμος  μας θα διαθέτει σύγχρονες  ολοκληρωμένες αθλητικές υποδομές που θα τις  χαίρονται όλοι οι συμπολίτες μας και ιδιαίτερα η νέα γενιά της πόλης μας.

 

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.