Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

Διαδικτυακή Δράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη-3η Ενότητα-Κατάθλιψη – υποστήριξη των φροντιστών

post
15/02/2021 - ΚΕΠ Υγείας

Το ΚΕΠ Υγείας του δήμου Αγίας Βαρβάρας σε συνεργασία με το  Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων υλοποιούν Διαδικτυακή Δράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη. Η δράση είναι υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο του Πιλοτικού Προγράμματος  ενίσχυσης των ΚΕΠ Υγείας από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής. Ειδικότερα πρόκειται για τους δήμους: Αγίας Βαρβάρας, Δάφνης – Υμηττού, Μεγαρέων και Νέας Σμύρνης.

Η κατάθλιψη θεωρείται μια σοβαρή ασθένεια και σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε αυτοκτονία. Αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου των νέων μετά τα τροχαία ατυχήματα και είναι η πιο σημαντική αιτία αναπηρίας στον κόσμο. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην έγκαιρη διάγνωση της.

Η δράση αυτή έχει σκοπό την διαδικτυακή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την Κατάθλιψη και συμπεριλαμβάνει τρείς ενότητες ομιλιών με τα ακόλουθα θέματα:

Ομιλήτρια της δράσης είναι η Ψυχολόγος κα Σμαράγδα Χρηστάκη.

ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ :

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdeC6gn11MCZSjCIaZbjC5QIRtg_N9nzkvvd21DiFb8C7Okkw/viewform

Είναι απαραίτητο να δηλώσετε το  e-mail σας,  στο οποίο θα σας σταλεί ο σύνδεσμος και οδηγίες για τη συμμετοχή σας.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΚΕΠ Υγείας του δήμου μας, εκτός των ανωτέρω, στο πλαίσιο των δράσεών του για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας,  υλοποιεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου και εκτίμησης των επιπέδων κατάθλιψης με την κλίμακα W. K. Zung, ένα εργαλείο για την εκτίμηση της βαρύτητας της κατάθλιψης με τη μορφή ερωτηματολογίου, μέσα από το λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας.  Παράλληλα οι πολίτες έχουν υποστήριξη με υπηρεσίες ατομικής συμβουλευτικής,  υποστήριξη μέσα από ομάδες εμψύχωσης, βιωματικά εργαστήρια και τεχνικές αναπνοής για τη διαχείριση των συναισθημάτων τους. Το πρόγραμμα υλοποιείται κάθε Τετάρτη στο ΚΕΠ Υγείας Αγίας Βαρβάρας, Ηρακλείου 20 Πλατεία Μακρυγιάννη, κατόπιν  ραντεβού, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2105690436.

 

 

 

 

Σχετικά έγγραφα

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.