Ένα Σχολεio όπου μέσα στα σπλάχνα του περικλείει την παράδοση των Ελλήνων. Μια σπουδή, η οποία αφήνει στην ψυχή το αποτύπωμα των προγόνων.
Στο Σχολείο Παράδοσης & Λαογραφίας λειτουργούν:
Τμήματα εκμάθησης Παραδοσιακών χορών για όλες τις ηλικίες, από μαθητές Δημοτικού μέχρι και τμήματα 3ης ηλικίας.
Τα Τμήματα παραδοσιακών χορών συμβάλλουν στην προβολή και διάσωση της μουσικής και χορευτικής μας παράδοσης. Λειτουργούν Τμήματα παιδικά, εφηβικά, ενηλίκων και ατόμων τρίτης ηλικίας, για αρχάριους και προχωρημένους. Φιλοδοξία είναι και οι τρεις γενιές να χορεύουν και να διασκεδάζουν ελληνικά, να δημιουργούν πολιτισμό και να τον μεταδίδουν.
Τα χορευτικά τμήματα συμμετέχουν σε φεστιβάλ, παραστάσεις και γενικότερα εκδηλώσεις εντός και εκτός Αγίας Βαρβάρας. Διδάσκονται χοροί του ελληνισμού από τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, το Αιγαίο, το Ιόνιο, την Κρήτη, τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Κύπρο.
Λειτουργούν:
Προσεχής στόχος είναι η δημιουργία Λαογραφικού Κέντρου με βιβλιοθήκη, ταινιοθήκη – cdοθήκη και βεστιάριο (ήδη διαθέτει πάνω από 80 παραδοσιακές στολές).
Εγγραφές: ΔΗΚΕΑΒ, Σίφνου και Αγίου Γεωργίου, 2105697223-4
Τμήματα Παραδοσιακής Μουσικής, με αξιόλογους και έμπειρους δασκάλους στη διδασκαλία, αλλά και στην τέχνη της Παραδοσιακής Μουσικής σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο:
Τμήμα Εισηγήσεων και Σεμιναρίων Λαογραφίας, Μουσικής, Χορού, Παραμυθιού, Κεντήματος, Πλεξίματος κ.α.
Τμήμα καταγραφής Παραδοσιακής Μουσικής, παραμυθιού, προσωπικών βιωματικών ιστοριών από διάφορους τόπους και μέρη καταγωγής .
Διευθυντής του Σχολείου Παράδοσης & Λαογραφίας: Ηλίας Υφαντίδης.