Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης

ΑρχικήΠολιτισμόςΑνώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης

Η Δραματική Σχολή Δήμου Αγίας Βαρβάρας ιδρύθηκε από το Δήμο, το 1999. Στόχος της είναι η σύμπλευση με ευρύτερους πολιτιστικούς φορείς και καλλιτεχνικούς χώρους, για την ανάδειξη της πλούσιας κληρονομιάς του αρχαίου δράματος, του ελληνικού πολιτισμού και της λαϊκής παράδοσης.

Ήδη, από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της, σημείωσε μεγάλη επιτυχία χάρη στο πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών και το επιτελείο των καταξιωμένων δασκάλων που τη στελέχωσαν με εξέχοντα τον κορυφαίο συγγραφέα – ακαδημαϊκό Ιάκωβο Καμπανέλλη.

Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από το ΥΠΠΟ με την υπ’αριθμ. 25190/30-7-99/ΦΕΚ 1604/Β’/1999 απόφαση ίδρυσης και λειτουργίας και η παρεχόμενη εκπαίδευση είναι τριτοβάθμια (ανώτερη).Δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Χρηματοδοτείται από το Δήμο Αγίας Βαρβάρας και έχει συμβολικά δίδακτρα. Το καλοκαίρι λειτουργούν προπαρασκευαστικά τμήματα για τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού. Οι σπουδαστές μετέχουν σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, επιμορφωτικά σεμινάρια θεατρικής παιδείας καθώς και σε θεατρικές παραστάσεις.

Διευθυντής της Δραματικής Σχολής είναι ο Μάξιμος Μουμούρης και Υπεύθυνη της Σχολής – Βοηθός του Διευθυντή Σπουδών η Σοφία Γασπαρινάτου.

Τα μαθήματα διδάσκουν οι:

Μουμούρης Μάξιμος Δ.ντής Σχολής– Υποκριτική-Αυτοσχεδιασμός
Δεντάκης Παντελής Υποκριτική-Αυτοσχεδιασμός
Εσπίριτου Θεόδωρος Υποκριτική – Αυτοσχεδ./ Τμήμα Σκηνοθεσίας Θεάτρου
Ευαγγελάκου Κατερίνα Ιστορία-Πρακτική Κινηματ/φου
Ζάϊμπελ Μιχαήλ (Seibel Michael) Υποκριτική- Αυτοσχεδιασμός
Ζορμπά Μαρία Υποκριτική- Αυτοσχεδιασμός
Καλλιμάνη Μαρία Υποκριτική- Αυτοσχεδιασμός
Καραντζάς Δημήτρης Υποκριτική- Αυτοσχεδιασμός
Καρμίρη Νικολλέτα Κίνηση-Χορός
Κεργκομάρ Ανρί (Kergomard Henri) Μουσική -Τραγούδι
Μαυρίδου Έλενα Υποκριτική- Αυτοσχεδιασμός
Μικρούτσικου Σεσίλ Κίνηση-Χορός
Μόσχος Ιωάννης Υποκριτική- Αυτοσχεδιασμός
Μπρούσκου Άντζελα Αγωγή Λόγου
Πάτροκλος Σίμων Κίνηση-Χορός
Πελτέκης Αστέριος Υποκριτική- Αυτοσχεδιασμός
Σκουλά Μαρία Υποκριτική- Αυτοσχεδιασμός
Συμεωνίδης Γιώργος Αυτοσχεδιασμός- Υποκριτική
Τζουμέρκας Σύλλας Υποκριτική στην κάμερα
Τσίγκος Παναγιώτης Μουσική -Τραγούδι
Φωσκαρίνης (Φουσκαρίνης)Θάνος Ιστορία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
Ανδριανού Έλσα Ιστορία Θεάτρου –Δραματολογία
Παπαδοπούλου Μαρία Σκηνογραφία –Ενδυματολογία
Σίδερης Θωμάς Τμήμα Ντοκιμαντέρ

Βραβεύσεις της Σχολής

Πρώτο βραβείο στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου

Οι σπουδαστές από το πρώτο και δεύτερο έτος των σπουδών, στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου παρουσίασαν στο κοινό τέσσερις σκηνικές συνθέσεις σε σκηνοθεσία-διδασκαλία Θεόδωρου Εσπίριτου και κατάφεραν να αποσπάσουν το πρώτο βραβείο του Φεστιβάλ.

Στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου η θεατρική ομάδα “Σαρδάμ” που απαρτίζεται από ηθοποιούς-αποφοίτους της σχολής μας, απέσπασε το βραβείο “Συνολικής Σύλληψης και Παρουσίασης για Θέαμα στο Δρόμο“, για την παράσταση του έργου του Ματέι Βίσνιεκ “Εθνικότητά μου το Χρώμα του Ανέμου” σε σκηνοθεσία του δασκάλου της σχολής μας Γιάννη Παπαγιάννη.

Ώρες λειτουργίας

Η Σχολή λειτουργεί από τις 15:30 έως 22:30 από Δευτέρα έως Παρασκευή και προαιρετικά Σάββατο. Βρίσκεται στην οδό Σερίφου 2.

Οι πρόβες των παραστάσεων και οι διπλωματικές εξετάσεις πραγματοποιούνται στο Θέατρο του Δήμου «Γ.Ρίτσος» και στο θέατρο του ΚΚΑΧ (Κέντρου Κοινωνικής Αποκατάστασης Χανσενικών) που βρίσκεται στο χώρο του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ».

Εγγραφές: κάθε Σεπτέμβριο.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Το Θεατρικό Εργαστήρι έχει μακρόχρονη και δημιουργική πορεία. Έχει κατ΄επανάληψιν διακριθεί και βραβευτεί σε πανελλήνια φεστιβάλ για την ποιότητα και αρτιότητα των θεατρικών παραστάσεων καθώς και των ποιητικών και λογοτεχνικών παρουσιάσεων.

Στο εργαστήρι μετέχουν όχι μόνο δημότες μας αλλά και όσοι ενδιαφέρονται για την ΟΜΑΔΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ και την ανάδειξη του λαϊκού στοιχείου της Τέχνης. Διδάσκουν κατά περίπτωση και περίσταση οι καθηγητές της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης.  Πληροφορίες στο τηλ.2105622799.

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.
Hide content for the accessibility