Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

Απολογισμός της δράσης για την υγεία παιδιών της Αγίας Βαρβάρας

post
10/11/2013 - Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Αγία Βαρβάρα, 8/11/2013

Απολογισμός της δράσης για την υγεία παιδιών της Αγίας Βαρβάρας

Συνολικά 163 παιδιά εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια διήμερης εμβολιαστικής κάλυψης και παιδιατρικού – οδοντιατρικού ελέγχου

 

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου» και το Παιδιατρικό Ιατρείο του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα», διοργάνωσε, το διήμερο 2-3 Νοεμβρίου 2013, δράση εμβολιαστικής κάλυψης και παιδιατρικού –  οδοντιατρικού ελέγχου για παιδιά της Αγίας Βαρβάρας, που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας.

Τα απολογιστικά στοιχεία της εν λόγω δράσης είναι τα κάτωθι:

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους γιατρούς που πρόσφεραν, εθελοντικά τονίζουμε, τις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια αυτού του διημέρου και ήταν οι Νικήτας Κανάκης (Οδοντίατρος,  Γενικός Γραμματέας των Γιατρών του Κόσμου), Χρήστος Κώσταλος (Παιδίατρος- Νεογνολόγος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών), Τζίνα Γκίκα (Παιδίατρος), Χρήστος Ναούμης (Οδοντίατρος).

Επίσης, ευχαριστούμε τους εργαζόμενους στους «Γιατρούς του Κόσμου» Νάνσυ Ξάρχα, Άννα Σταθούση, Ελευθερία Ανδριανοπούλου και Νικόλαο Πλατσούκα, που συνεισέφεραν στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας, αλλά και τους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας για τη συνεργασία τους.

Η δράση αυτή κατέδειξε στην πράξη, πόσο ανάγκη υπάρχει πια στην κοινωνία για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Σε αυτό ακριβώς το γεγονός στάθηκε και ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3»: «Γίνεται μία σημαντική προσπάθεια. Η προσέλευση και η ανάγκη του κόσμου το δείχνει. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί», τόνισε χαρακτηριστικά.


Συνολικά 163 παιδιά εξετάστηκαν από την Κινητή Μονάδα των «Γιατρών του Κόσμου»


Τα εμβόλια και ο παιδιατρικός έλεγχος πραγματοποιήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο
σε αίθουσα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας


Ο οδοντιατρικός έλεγχος έδειξε προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα


Οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου έγραψαν στον πίνακα ένα ευχαριστήριο μήνυμα
προς τους «Γιατρούς του Κόσμου» εν αναμονή της άφιξής τους. Σίγουρα, μία πολύ όμορφη
πρωτοβουλία!

 

 

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.