Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

Απαραίτητοι Εμβολιασμοί για το παιδί σας

post
04/06/2013 - Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν με την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευμένης εταιρείας New Event Generation, Ενημερωτική Εκδήλωση για τους Γονείς των Παιδικών/Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου, με θέματα:

στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό «Η Σβούρα», την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013.

Στην Εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ. Σοφία Σαββίδου και Ειρήνη Ανδρουλάκη, Δημοτικοί Σύμβουλοι. Η κα Ελένη Σερμέα, Προϊσταμένη του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής Δήμου Αγίας Βαρβάρας, Συντονίστρια της Εκδήλωσης, καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία τους τόσο το πολυάριθμο κοινό, όσο και τους ομιλητές κ. Γεώργιο Καλογερόπουλο, Παιδίατρο και κ. Έντα Γονή – Γρίβα, Παιδίατρο, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Μπολόνια, Συνεργάτης Παιδιατρικών Τμημάτων ΙΑΣΩ, Ευρωκλινικής, ΜΗΤΕΡΑ.

Κατά την πρώτη ομιλία, ο κος Καλογερόπουλος, εξήγησε το τι είναι τα εμβόλια, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του αιώνα και ότι μας προφυλάσσουν από σοβαρά νοσήματα. Το όφελος από τους εμβολιασμούς είναι τεράστιο, όχι μόνο για την προστασία της Υγείας του πληθυσμού, αλλά και για τη γενική οικονομική κατάσταση, καθώς επιβαρύνεται λιγότερο το δημόσιο σύστημα υγείας. Παρουσίασε αναλυτικά τα απαραίτητα εμβόλια και τις ασθένειες από τις οποίες προφυλάσσουν και έδωσε σημαντικές απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα των γονέων όπως η ασφάλεια των εμβολίων, καθησυχάζοντας έτσι  τυχόν ανησυχία για ανεπιθύμητες παρενέργειες. Τέλος, ο κος Καλογερόπουλος επεσήμανε ότι είναι σημαντικό τα εμβόλια να γίνονται στην ώρα τους, σύμφωνα με τις οδηγίες των παιδιάτρων.

Στη συνέχεια η κα Γρίβα παρουσίασε το θέμα των Αλλεργιών, τα αλλεργικά νοσήματα και τις επιπτώσεις τους στον οργανισμό, τους παράγοντες κινδύνου και τα αναγκαία προληπτικά μέτρα για τα παιδιά. Έδωσε χρήσιμες πρακτικές συμβουλές προφύλαξης από τις εποχικές, διατροφικές,  δερματικές αλλεργίες, καθώς και τα τσιμπήματα των εντόμων. Στο δεύτερο σκέλος της ομιλίας της η κα Γρίβα αναφέρθηκε στις αναγκαίες προφυλάξεις ενόψει καλοκαιρινής περιόδου, με συμβουλές και οδηγίες για τα τσιμπήματα, τη συμπεριφορά στην ύπαιθρο, τη διατροφή, την προστασία από τον ήλιο, από αλλεργίες των ματιών, χτυπήματα,  εγκαύματα και μικροατυχήματα.

Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση ανάμεσα στο κοινό και τους ομιλητές, όπου οι γονείς είχαν την ευκαιρία να καταγράψουν σημαντικές πληροφορίες για όλα τα θέματα της ημερίδας.

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.