Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ: Πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή παρουσίαση με θέμα τα «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ».

post
29/03/2021 - Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις, ΚΕΠ Υγείας

Γ. Πατούλης: «Η ενημέρωση και η προαγωγή υγείας όλων των πολιτών και κυρίως των παιδιών αποτελεί βασικό μέλημα του Δικτύου μας»

Tο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας υπό την αιγίδα του ΙΣΑ διοργάνωσε τη Δευτέρα 22 Μαρτίου το τέταρτο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Μέλους ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μέσω πλατφόρμας zoom.

Η τέταρτη διαδικτυακή παρουσίαση είχε θέμα τα «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ». Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών, εκπαιδευτικών, γονέων που συμμετείχαν στη συζήτηση στο τέλος της παρουσίασης.

Οι παρουσιάσεις πραγματοποιούνται μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των θεμάτων (σύνολο 7). Το επόμενο θέμα που θα ακολουθήσει είναι η «ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ».

Ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος δήλωσε: «Παρακολουθήσαμε την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του ιατρού κ. Χατζή που αφορούσε στα Ατυχήματα. Είναι χρέος όλων μας, με δράσεις ενημέρωσης που έχουν προληπτικό χαρακτήρα, να προστατέψουμε τα παιδιά από τους πιθανούς κινδύνους που δεν είναι πάντοτε ορατοί και να οπλίσουμε τους γονείς με τη δύναμη της γνώσης».

Η Γενική Διευθύντρια του Δικτύου κα Μαρία Αϊδίνη συμμετείχε στην διαδικτυακή εκδήλωση του κ. Χατζή για τα ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ και δήλωσε: «Είναι σημαντικό οι γονείς να ενημερώνονται πως μπορούν να παίρνουν κατάλληλα μέτρα για την πρόληψη τυχόν ατυχημάτων. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιείται η σημερινή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών και γονέων σε θέματα που αφορούν στην πρόληψη για κινδύνους υγείας παιδιών».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον ομιλητή κ. Χατζή και συνεχάρη το συνδιοργανωτή Δήμο Αγ. Βαρβάρας για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα μέσω των ΚΕΠ Υγείας και δήλωσε: «Τα ατυχήματα είναι η κυριότερη παιδική ασθένεια. Καθημερινά τα παιδιά αλλά και οι έφηβοι είναι εκτεθειμένοι σε κινδύνους τόσο στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού όσο και στο εξωτερικό περιβάλλον που απασχολούνται. Επιπλέον οι δηλητηριάσεις, οι πτώσεις,  τα εγκαύματα  αλλά και οι πνιγμοί απειλούν την υγεία και τη ζωή των μικρών παιδιών.  Ως Δίκτυο στοχεύουμε  στην έγκυρη ενημέρωση και την προαγωγή υγείας όλων των πολιτών αλλά κυρίως των παιδιών μέσω των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων».

 

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.