Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

Αγωγή Υγείας για Παιδιά-3η θεματική ενότητα- ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ

post
15/02/2021 - ΚΕΠ Υγείας

Δελτίο Τύπου

Δωρεάν Διαδικτυακό Σεμινάριο για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα:

Αγωγή  Υγείας για Παιδιά

3η θεματική ενότητα, 22/2/2021, 6 μ.μ

 ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δηλώσεις συμμετοχής έως 21/2

 

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό  Δίκτυο Υγιών Πόλεων «ΕΔΔΥΠΠΥ» υπό την αιγίδα του ΙΣΑ, διοργανώνει τη 3η θεματική ενότητα  διαδικτυακού σεμιναρίου (webinar) του προγράμματος «Αγωγής Υγείας για Παιδιά» τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6 το απόγευμα.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του κ. Αναστάσιου Χατζή, Παιδιάτρου-Εντατικολόγου, τ. Συντονιστή-Διευθυντή ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», Μέλους Δ.Σ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών μέσω πλατφόρμας zoom.

Το σεμινάριο αποτελείται από 7 θεματικές ενότητες με τα εξής θέματα :

  1. Κάπνισμα
  2. Αλκοόλ
  3. Εξαρτήσεις
  4. Ατυχήματα
  5. Παχυσαρκία
  6. Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα
  7. Εμβολιασμοί εφήβων

Η τρίτη διαδικτυακή παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, θα έχει χρονική διάρκεια περίπου 1 ώρα (20’ εισήγηση και 40’ ερωτήσεις-συζήτηση) και  θέμα  «ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ».

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση  συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων (γονείς, εκπαιδευτικοί) που μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα εκπαίδευσης  με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση  ώστε να είναι γνώστες των συνεπειών της έκθεσης των παιδιών σε κινδύνους και να λειτουργήσουν προστατευτικά με γνώμονα την Πρόληψη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση από την κα Πόπη Λυμπέρη, κοινωνική λειτουργό, επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «ΑΡΗΞΙΣ»[1] σε σχέση με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία που αφορούν στον τρόπο ζωής των εφήβων 16-18 χρόνων του Νομού Αττικής ( Έρευνα ESPAD, 2019)

 

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε τελευταία Δευτέρα του μήνα.

Βήματα εγγραφής και παρακολούθησης του διαδικτυακού σεμιναρίου

Για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο:  

Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας έως την Κυριακή 21/02/2021  στις 17:00 καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με ανώτατο αριθμό συμμετεχόντων τους 100.

Μετά την ολοκλήρωση των 7 θεματικών παρουσιάσεων θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής

 

ΚΕΠ  ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Δήμου Αγίας Βαρβάρας λειτουργεί στην οδό Ηρακλείου 20, ΚΕΦΑ, Πλατεία Μακρυγιάννη

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210.5690436

email: kepygeias@agiavarvara.gr

 

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας Π.Ο.Υ, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από τον προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέταση τους.

Τα 11 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το  Μελάνωμα, η Κατάθλιψη, η οστεοπόρωση η ΧΑΠ και η Άνοια. Εκτός αυτών, λόγω της πανδημίας έχουν προστεθεί στα προφίλ των Δημοτών και χρήσιμες πληροφορίες για τον  COVID-19.

H εγγραφή στο λογισμικό και η ενημέρωση με sms είναι δωρεάν για όλους τους κατοίκους.

Εγγραφή στο λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας μπορείτε να κάνετε  στο https://kepygeias.org                ή να απευθυνθείτε στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, τηλέφωνο: 2105690436, kepygeias@agiavarvara.gr

 

[1] ΑΡΗΞΙΣ: Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας. Δημιουργήθηκε από τους Δήμους Αγ.Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).

Σχετικά έγγραφα

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.