Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες:
Επιλογή γλώσσας:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Αναζήτηση
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Περιήγηση

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

post
10/12/2019 - Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, η πρώιμη λογοδοσία της νέας Δημοτικής Αρχής. Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του κινηματοθεάτρου «Γιάννης Ρίτσος», ο Δήμαρχος κ. Λάμπρος Μίχος, παρουσίασε τον απολογισμό των πρώτων 100 ημερών της νέας δημοτικής αρχής.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε με έκταση στον τομέα της καθαριότητας, τομέα ο οποίος αφορά στην δημόσια υγεία και στην αισθητική της πόλης, επισημαίνοντας την δυσκολία της προσπάθειας για διατήρηση καλού επιπέδου λόγω του μειωμένου προσωπικού και της έλλειψης μέσων. Τόνισε ότι ο Δήμος θα δώσει μεγάλη βαρύτητα στην ανακύκλωση και στην μείωση κατά 50% του όγκου των μεταφερομένων στην χωματερή απορριμμάτων, γεγονός που θα μειώσει πολύ σημαντικά το κόστος αποκομιδής και το εν γένει λειτουργικό κόστος της καθαριότητας καθώς αυτό συναρτάται άμεσα με την ποσότητα που μεταφέρεται προς τον ΧΥΤΑ. Σημείωσε δε ότι, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την μείωση των δημοτικών τελών, σε σύντομο χρονικό ορίζοντα.
Επίσης, σημαντικό τμήμα της ομιλίας του αφιέρωσε στις ενέργειες της νέας δημοτικής αρχής για την βελτίωση των οδικών συγκοινωνιών –σε έκταση και συχνότητα δρομολογίων-, στις πρωτοβουλίες και άσκηση πίεσης προς κάθε αρμόδιο φορέα, για την βελτίωση των όρων και συνθηκών ασφάλειας των πολιτών και την μείωση της εγκληματικότητας. Τέλος, ενημέρωσε ότι τα έργα τα οποία βρίσκονται σε εκκρεμότητα (γέφυρα της οδού Σ. Σαράφη και γήπεδο στα Ριμινίτικα), πρόκειται να παραδοθούν σε χρήση, μέχρι τα Χριστούγεννα.
Για τον τομέα της Υγείας ενημέρωσε ότι μονάδα ΤΟΜΥ, πρόκειται να λειτουργήσει στην πόλη, με σκοπό την κατά το δυνατόν καλλίτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων στον τομέα της υγείας. Η μονάδα -ενδεχομένως να λειτουργήσουν και δύο μονάδες-θα δέχεται κοινό από το πρωί στις 08:00 μέχρι το βράδυ στις 22:00 και θα εγκατασταθεί στον χώρο του Γ’ ΚΑΠΗ ή του ΚΕΦΑ στην οδό Μακρυγιάννη.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της υπογειοποίησης των καλωδίων υπερυψηλής τάσης της ΔΕΗ και προειδοποίησε ότι, σε περίπτωση περεταίρω καθυστερήσεων εκ μέρους των υπευθύνων ο Δήμος θα καταθέσει αγωγές και μηνύσεις.
Η εκδήλωση έκλεισε με τις τοποθετήσεις των δημοτών, οι οποίοι εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την βελτίωση των υποδομών της πόλης και της καθημερινότητας των κατοίκων της και κατέθεσαν και τις δικές τους σκέψεις και προτάσεις.

COPYRIGHT ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ WEB DEVELOPMENT BY ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP GRAPHICS DESIGN BY CIRCUS DESIGN STUDIO
Visa Mastercard Maestro
Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.
Hide content for the accessibility