Σχολικές Επιτροπές

ΕΝΙΑΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Οι Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές αποτελούν Νομικά πρόσωπα όπου σκοπό έχουν

 • Την κατανομή των εγκεκριμένων πιστώσεων για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων, λαμβάνοντας υπόψη κυρίως των αριθμό μαθητών, τμημάτων και αιθουσών διδασκαλίας, όπως και τη λειτουργία γυμναστηρίων, αιθουσών πολλαπλών χρήσεων, εργαστηρίων, βιβλιοθηκών κλπ, την παλαιότητα των κτιρίων, τις ειδικότερες ανάγκες των σχολικών μονάδων, καθώς και ανάγκες που δημιουργούνται από έκτακτες συνθήκες.
 • Την διαχείριση των πιστώσεων που  διατίθενται για την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας των αντίστοιχων σχολείων (θέρμανσης, φωτισμού, ύδρευσης, τηλεφώνου, σύνδεσης με το διαδίκτυο, αγοράς αναλωσίμων υλικών κλπ), την  αμοιβή καθαριστριών, την εκτέλεση έργων για την επισκευή και συντήρηση των αντίστοιχων σχολείων και του κάθε είδους εξοπλισμού τους.
 • Την  διαχείριση των εσόδων από την ενδεχομένη εκμετάλλευση των σχολικών κυλικείων, καθώς και τη λήψη κάθε άλλου μέτρου που κρίνεται αναγκαίο για τη στήριξη της διοικητικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων.
 • Τη  συνεργασία με τη δημοτική αρχή για τη διάθεση διδακτηρίου για άλλες χρήσεις κοινής ωφελείας ή την πραγματοποίηση εκδηλώσεων κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και την οργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων με τη συμμετοχή των μαθητών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Νομικών Προσώπων αποτελείται από 11 μέλη, το οποίο ορίζεται μαζί με τους αναπληρωτές του από το Δημοτικό Συμβούλιο σύμφωνα με τον Ν.3463/2006 και την απόφαση ΥΠΕΣΑΗΔ 8440/24.02.2011 όπου καθορίζονται επίσης οι αρμοδιότητες των Σχολικών Επιτροπών.

Σύμφωνα με το υπ΄αρίθ.1338/16-6-2011-τεύχος β΄ ΦΕΚ και το Ν. 3852 /2010 περί Διοικητικής Μεταρρύθμισης των ΟΤΑ «Καλλικράτης» δημιουργήθηκαν στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας δύο (2)  Ενιαίες Σχολικές  Επιτροπές  (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ) μετά  την συγχώνευση των   Ενιαίων Επιτροπών που υπήρχαν.

Α΄ΒΑΘΜΙΑ  ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (1o, 2o, 4o, 5o, 6o, 7o, 8o Δημοτικά &  1o, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 10ο, 11ο,     12ο, 13ο Νηπιαγωγεία)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΝΤΩΝΗ ΟΛΓΑ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

ΜΕΛΗ:

 1. ο Δ/ντής του 2ου Δημοτικού σχολείου κ. ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΣ – τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Διευθυντή του 4ου Δημοτικού σχολείου κ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΧΡΗΣΤΟ.
 2. ο Δ/ντής του 8ου Δημοτικού σχολείου κ. ΚΕΡΑΜΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια τη Δ/ντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου κα ΜΠΑΛΤΑ ΑΝΝΑ.
 3. η Προϊσταμένη του Προϊσταμένη το 11ου Νηπιαγωγείου κα ΚΑΦΙΡΗ ΜΑΡΙΑ. – τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την κα. ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗ  ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ Προϊσταμένη του 5ου Νηπιαγωγείου
 4. Εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων (τακτικό μέλος)ΦΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ με τον αναπληρωτή του ΛΕΝΑ ΚΕΛΛΥ.
 5. κα ΚΑΝΤΩΝΗ ΟΛΓΑ με αναπληρωτή τον κ. ΝΙΑΡΧΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ
 6. κ. ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ με αναπληρώτρια την κα ΜΑΘΙΟΥ-ΠΟΘΟΥΛΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
 7. κα ΡΑΚΙΤΖΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ με αναπληρωτή τον κ. ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
 8. κ. ΛΟΝΤΟ ΑΝΤΩΝΙΟ με αναπληρωτή τον κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ ΛΟΥΚΑ
 9. κα ΤΣΑΛΙΚΗ ΣΕΒΑΣΜΙΑ με αναπληρώτρια την κα ΡΟΥΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
 10. κ.ΧΑΛΑΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ με αναπληρωτή τον κ. ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
 11. κ. ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΕΥΘΥΜΙΟ με αναπληρώτρια την κα ΜΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑ

  Β΄ ΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (1ο, 2ο, 3ο Γυμνάσια,1ο, 2οΛύκεια)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΡΑΚΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣ
Email : Dik.Nikolarakos@gmail.com
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:ΠΟΝΤΙΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

ΜΕΛΗ:

 1. ο Δ/ντής του 2ου Γ.Ε.Λ. Αγίας Βαρβάρας κ. ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ με αναπληρωτή τον κ. ΜΥΛΩΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ Δ/ντή του 1ου ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας.
 2. ο Δ/ντής του 3ου Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας κ. ΜΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ με αναπληρώτρια την Δ/ντρια του 1ου Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας ΜΟΥΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ.
 3. Εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων (τακτικό μέλος)ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ με τον αναπληρωτή του ΑΛΕΞΑΚΗ ΚΑΡΑΤΖΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ.
 4. Εκπρόσωπος των μαθητικών κοινοτήτων (τακτικό μέλος)ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ με τον αναπληρωτή του ΑΝΕΤΑ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ.
 5. κ. ΝΙΚΟΛΑΡΑΚΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣ(Πρόεδρος) με αναπληρωτή τον κ. ΠΑΙΔΑΚΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ
 6. κ. ΠΟΝΤΙΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Αντιπρόεδρος) με αναπληρωτή τον κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟ
 7. κ. ΔΡΕΜΠΕΛΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, με αναπληρωτή τον κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
 8. κα ΚΟΣΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ, με αναπληρώτρια την κα ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
 9. κα ΕΥΑΓΓΕΛΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ, με αναπληρώτρια την κα ΚΟΥΝΑΔΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ
 10. κα ΣΠΑΝΟΥ ΣΟΦΙΑ, με αναπληρωτή τον κ.ΓΟΥΡΛΕΜΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
 11. κ. ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, με αναπληρωτή τον κ. ΜΩΥΣΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ