1

Η τηλεόραση, η κοινωνία και το παιδί

«Η τηλεόραση, η κοινωνία και το παιδί» ήταν το θέμα που πραγματεύθηκε στη διάλεξή του ο Ομ. Καθηγ. Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δημήτριος Τσαρδάκης, την Δευτέρα 8 Απριλίου, στο πλαίσιο του 1ου θεματικού κύκλου του  Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Ο καθηγητής κ. Τσαρδάκης Δ. ανέπτυξε το θέμα βασισμένος σε προσωπική του μελέτη- έρευνα αλλά και σε απόψεις – θεωρίες σύγχρονων παιδαγωγών, ψυχολόγων και  κοινωνιολόγων. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση –  διάλογος και κατάθεση απόψεων – προβληματισμών προσδίδοντας την ανθρώπινη διάσταση του ΔΕΑΠ,  που αντιτάσσεται στη απρόσωπη-στείρα μετάθεση γνώσεων.
Στην διάλεξη παρευρέθηκε και ο πρ. Πρόεδρος του Μαράσλειου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αθανάσιος Παπάς, μέλος της επιστημονικής επιτροπής του ΔΕΑΠ.
Η επόμενη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Απριλίου, ώρα 6.30-8.00μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού μεγάρου «ΜΗΤΡΟΣ ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗΣ» με θέμα «Θάνατος και ανάσταση στη θρησκευτική χριστιανική παράδοση» από τον Καθηγητή Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ, κ.Εμμανουήλ Περσελής.