1

ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ 2021: ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ

Βραδιά ποίησης, με την παρουσίαση ποιημάτων τα οποία διακρίθηκαν στον διαγωνισμό τον οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, προσέφερε το επιτελείο πολιτισμού του Δημάρχου, κ. Λάμπρου Μίχου.

Στον δημοτικό κινηματογράφο «ΠΑΝΘΕΟΝ», χθες 27η Σεπτεμβρίου, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ολοκληρωμένη παρουσίαση των ποιητικών πονημάτων που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό ποίησης και απέσπασαν κάποια διάκριση.

Τα πολύ θερμά, εγκωμιαστικά σχόλια, απέσπασαν οι διοργανωτές και ο Δήμαρχος κ. Λάμπρος Μίχος, για την πρωτότυπη διοργάνωση καθώς δεν υπήρξε μία απλή ανάγνωση, αλλά, αξιοποιήθηκαν όλα τα τμήματα καλλιτεχνικής παιδείας του Δήμου.

Σπουδαστές της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Ιάκωβος Καμπανέλλης» του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, μαθητές της Σχολής Χορού του Δήμου και κιθαρωδοί από την ορχήστρα κιθάρας και μουσικοί από  τα μουσικά σχήματα και το Δημοτικό Ωδείο, συνέθεσαν ένα υψηλής καλλιτεχνικής και αισθητικής αξίας Tableaux vivant, κερδίζοντας τον θαυμασμό των θεατών και δίνοντας κίνητρα και έμπνευση στους νέους της πόλης –αλλά και εν γένει σε όσους έχουν καλλιτεχνικές και δημιουργικές αναζητήσεις-, να προσπαθήσουν να υλοποιήσουν τα όνειρά τους και να εκφράσουν τις ευαισθησίες τους.

Με εκδηλώσεις, όπως αυτή, καταγράφεται και αποδεικνύεται στην πράξη ότι η προώθηση των πολιτιστικών αξιών, με την αξιοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της πόλης μας και η πολιτιστική δημιουργία είναι ζητήματα υψηλής προτεραιότητας για τον Δήμαρχο κ. Λάμπρο Μίχο και την σημερινή Δημοτική Αρχή της Αγίας Βαρβάρας.