1

Δημοτικό Ωδείο

Είναι ένας πρωτοποριακός μουσικός οργανισμός, αναγνωρισμένος από το Υπουργείο Πολιτισμού, στον οποίο διδάσκουν καταξιωμένοι καθηγητές και διδάσκονται όλα τα όργανα: κλασικά, παραδοσιακά και μοντέρνα, κλασικό και ελαφρύ τραγούδι, θεωρία της μουσικής και όλα τα ανώτερα θεωρητικά μαθήματα, πτυχίο αρμονίας, πτυχίο αντίστιξης, πτυχίο φούγκας, δίπλωμα σύνθεσης, μονωδία, μελοδραματική τέχνη, μουσική προπαιδεία (σύστημα Οrff), βυζαντινή μουσική, Διεύθυνση Ορχήστρας, Διεύθυνση Χορωδίας και Διεύθυνση Φιλαρμονικής.

Στη Σχολή λειτουργούν:

  • Ορχήστρα Κιθαριστών, η «Santa Barbara Quitar Orchestra» που αποτελείται από καθηγητές και μαθητές, υπό την καθοδήγηση του Αλέξανδρου Παπαρίζου
  • Νεανικό σχήμα Pop-Rock με μοντέρνα όργανα, που αποτελείται από νέους, μαθητές του ωδείου και όχι, υπό την καθοδήγηση του Ιωάννη Θεοδώρου
  • Σύνολο Εγχόρδων Νέων, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Σταυρούλας Μεντή.
  • Παιδική Χορωδία και Χορωδία Ενηλίκων υπό τη καθοδήγηση του μαέστρου Σταύρου Πιοτόπουλου (παιδική, ενηλίκων, βυζαντινή).
  • Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας με ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο Στούντιο Πρόβας & Ηχογράφησης, στο οποίο πραγματοποιούνται πρόβες και ηχογραφήσεις των μουσικών συνόλων καθώς και ηχογραφήσεις για τις ανάγκες των καλλιτεχνικών δρώμενων του δήμου.

Το Δημοτικό Ωδείο προσφέρει μουσική παιδεία υψηλών προδιαγραφών, αναγνωρισμένα πτυχία και διπλώματα και ευκαιρίες συμμετοχής των σπουδαστών σε ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά μουσικά σχήματα. Παράλληλα αποτελεί ζωντανό κύτταρο μουσικής καλλιτεχνικής δημιουργίας αφού κάθε χρόνο οργανώνονται συναυλίες, μουσικές βραδιές και αφιερώματα σε συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς φορείς και καλλιτέχνες από το χώρο της μουσικής και του τραγουδιού.

Δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων του Δημοτικού Ωδείου έχουν όλοι οι πολίτες γιατί λειτουργεί όλες τις ώρες και παρέχονται πολλαπλές οικονομικές διευκολύνσεις όπως υποτροφίες, εκπτώσεις στα δίδακτρα. Ο πρώτος χρόνος για το Τμήμα Μουσικής Προπαιδείας ORFF, είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά.

Διευθυντής του Ωδείου είναι ο τενόρος Σταμάτης Μπερής.