1

Εγγραφή στο Λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας

O δήμος Αγίας Βαρβάρας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων έχει εξασφαλίσει για όλους τους Δημότες τη δωρεάν χρήση του λογισμικού των ΚΕΠ Υγείας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο ως βασικό εργαλείο ευαισθητοποίησης των δημοτών στην πρόληψη και στον προσυμπτωματικό έλεγχο καθώς και επικοινωνίας και ενημέρωσης για την προφύλαξη τους από το νέο κορωνοϊό COVID-19.

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Τα 11 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το  Μελάνωμα, η Κατάθλιψη, η οστεοπόρωση, η ΧΑΠ και η Άνοια. Επιπροσθέτως, λόγω της πανδημίας, έχουν προστεθεί στα προφίλ των Δημοτών και χρήσιμες πληροφορίες για την  COVID-19.

Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος καλεί όλους τους δημότες να προχωρήσουν στην εγγραφή τους ηλεκτρονικά, στα site : www.kepygeias.org ή  www.agiavarvara.gr ή συμπληρώνοντας τη φόρμα ΕΓΓΡΑΦΗ Επίσης οι ενδιαφερόμενοι/ες  μπορούν να εγγραφούν με φυσική παρουσία στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας, Ηρακλείου 20, Πλατεία Μακρυγιάννη.

Αφού ολοκληρωθεί η εγγραφή, κάθε δημότης μπορεί να  ενημερώνεται και για τις δράσεις του Δήμου σχετικά με την Πρόληψη της Υγείας,  όπως επίσης να λαμβάνει συμβουλευτικές πληροφορίες σχετικά για την COVID-19.

Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου στο τηλέφωνο 2105690436 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση kepygeias@agiavarvara.gr.